De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Column Stadsfotograaf Cees Groen

Wauw, Ben Liebrand op de foto zetten ??

Wauw, Ben Liebrand op de foto zetten ??

Zaterdag 24 juni stond hij daar dan op de Westhavenplaats achter zijn desk. Dé dj, die door iedere Nederlandse dj zeer terecht het grote voorbeeld is. Hij stond hier in het Vlaardingse schijnbaar moeiteloos een waanzinnige set te draaien.


Ben Liebrand is eigenlijk altijd bezig achter de desk met zijn apparatuur. Je krijgt z'n ogen maar weinig te zien door de zoomlens. Handje gaat op de muziek mee, maar z'n ogen blijven vrijwel continu gericht op het mengpaneel en de vier digitale draaitafels voor hem, om alles onder controle te houden. Hierbij straalt hij de rust zelve uit, maar in zijn hoofd draait alles op topsnelheid.

Hij is de gehele tijd "in" de muziek die hij samenstelt uit alle tracks, samples en wat al niet meer. Het in elkaar zetten van deze muziekstukjes gaat door elkaar over de vier draaitafels tegelijk. Hij bepaald continu de snelheid van de beats en laat deze aflopen of juist sneller gaan. Tegelijk kiest hij een volgende track en bedenkt hij hoe die in te zetten en de nog lopende weg te laten vloeien.


Het geheel wat hieruit komt is de kenmerkende Ben Liebrand sound, welke hij via de speakers over de Westhavenplaats strooit. Uiteraard gedragen door een perfect gedoseerde bas die net een tikkie hoger gaat, om een volgend nummer in te luiden en het publiek "gek" te krijgen. Hierin is Ben Liebrand heer en meester !

En toch, kijkt hij af en toe op van zijn apparatuur over de dansende massa voor hem. Zijn handen gaan de lucht in, het publiek volgt hem hierin en juicht. Hij is trots op wat hij doet, laat mensen genieten en heeft het daarmee zichtbaar naar z'n zin. En dan kijkt hij recht in de lens van de fotograaf die daar met z'n camera hoog boven z'n hoofd naar hem staat te loeren. Hij had hem natuurlijk allang zien staan en lacht hem nu toe !


Het is gelukt. Ik heb Ben Liebrand en natuurlijk ook dansend publiek op foto gezet en die gaan "In the Mix".

Een drietal foto's van Ben achter zijn desk, een paar dansfoto's, weer een paar van Ben met handje omhoog, een dansend stel, een close-up van telefoon met scherp beeld van Ben, direct gevolgd door foto over de mobiel gemaakt en nu scherp op Ben zelf. Terwijl ik foto's maak, begint de mix zich zo al te vormen in het hoofd. Thuis volgt dan de eindselectie met uitsnedes maken en contrast en kleurbijstelling. Zo vormen de foto's van de Ben Liebrand avond een geheel en staan ze letterlijk "In the Mix".


Wil je de complete Fotomix van optreden Ben Liebrand zien ?  KLIK HIERLaat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: