De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Museum Vlaardingen exposeert 40 vredesweek-affiches van Len Munnik

Vredesweek met (politiek) tekenaar Len Munnik

Vredesweek met (politiek) tekenaar Len Munnik

De expositie ‘Vrede verbindt verschil’ toont 40 IKV/PAX vredesweek-affiches door Len Munnik en is een initiatief van de Vlaardingse PAX Ambassade Stad van de Vrede, in het kader van de Vredesweek 2020. De 40 tekeningen geven een beeld van werken aan vrede en veiligheid in de afgelopen 40 jaar.

Len Munnik (Hengelo, 29 augustus 1945) is een Nederland cartoonist, illustrator en politiek tekenaar. Hij werkte voor Trouw en voor Opzij. Ook tekende Munnik voor verschillende politieke en maatschappelijke organisaties zoals Stichting Wakker Dier, de Dierenbescherming, de SP, de Partij voor de Dieren de vakbonden CNV en FNV, en voor de Triodos Bank. Hij illustreerde ook een aantal kinderboeken. In 1989 won Munnik de Ton Smits Penning en in 1996 de Inktspotprijs.

De tentoonstelling is in Museum Vlaardingen te zien van 17 september tot en met 18 oktober 2020.

Naast de werken van Len Munnik is in het museum nog de tentoonstelling ‘Meer dan het oog kan zien. Leen Droppert 90 jaar’ te zien. Droppert en Munnik zijn geestverwanten en vrienden uit de Vlaardingse kunstenaarsbeweging. De overzichtstentoonstelling toont een grote diversiteit aan werken van Droppert, waarmee een beeld wordt geschetst van een veelzijdig artistiek leven gewijd aan de kunsten. Nog te zien t/m 15 november 2020.

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker