De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vlaardingen viert kunst in Open Ateliers

Vlaardingen viert kunst in Open Ateliers

VLAARDINGEN - Met zo'n 60 deelnemende kunstenaars op 27 locaties belooft Open Ateliers Vlaardingen dit jaar een groots evenement te worden. Na de aftrap op vrijdag 25 mei kunnen mensen zich het hele weekend daarna verheugen op een enorme variatie aan werkvormen. Daarnaast worden er een KunstKoperij, diverse pop-up smArt Talks en een AfterArtParty georganiseerd.

Het basisprincipe van de Open Ateliers was altijd al 'deuren open, laat zien wat je in huis hebt'. Vele Vlaardingse kunstenaars doet dit jaar de deuren van hun ateliers open om te laten zien wat ze in huis hebben. Schilderijen, beeldhouwwerken, foto's, installaties, gedichten: er is van alles te zien en te beleven.

Open Ateliers Vlaardingen wordt gezien als een van de grootste en breedste op kunst gerichte evenementen van de stad. Naast diverse Vlaardingse kunstenaars zijn er ook aardig wat niet-Vlaardingers te zien, onder andere in Galerie Har Hensgens, Aanloophuis De Groene Luiken en Galerie Susan Ruiter. Verder biedt de Kroepoekfabriek een inkijk in de talenten van zes jonge kunstenaars. KADE40 is het hele weekend open voor een overzichtstentoonstelling; daar is ook de opening op vrijdagavond 25 mei om 20.00 uur.

Hele weekend: KunstKoperij
Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de realisatie van een KunstKoperij. Het is een experiment, dat zijn oorsprong vindt in de KunstKoopAvond van vorig jaar en de Pop-UP Galerie die een aantal jaren geleden op de Hoogstraat was gevestigd. Hoe mooi is het om een kunstwerk ook echt boven je bank te hebben hangen? De KunstKoperij biedt je de kans om unieker te zijn dan de rest van IKEA-minnend Nederland en een keer een ècht origineel in huis te halen. De locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Zaterdag: smArt Talks
Kunst kijken is mooi, maar er is ook reflectie nodig. In een aantal korte pop-up smArt Talks komen diverse sprekers aan bod over de zin en onzin van kunst. De Delfste kunstenaar René Jacobs praat over de verkoop van kunst: ben je als kunstenaar mislukt als je niks verkoopt? En rasartiest O'tentic Tim vraagt zich af of we kunst eigenlijk wel zo ontzettend serieus moeten nemen.
Cultuurwerkplaats, 15.30 uur en 16.00 uur

Zondag: After Art Party
Aan het einde van de Open Ateliers sluiten veel kunstenaars hun deuren, gaan mensen naar huis, en blijven de werkruimtes leeg en stil achter. Wat is er mooier dan nog even met zijn allen samen te komen en de kunst te vieren? Een feestje met ruimte om te praten, maar ook om het verstand even helemaal op nul te zetten en te genieten van artistieke performances en muziek. Dit vindt plaats in de Cultuurwerkplaats. Bezoekers betalen 10 euro all-in voor eten en drinken. Aanmelden kan via www.openateliersvlaardingen.nl/afterartparty
Cultuurwerkplaats, 17.00 - 21.00 uur

Open Ateliers Vlaardingen wordt voor een groot deel financieel gedragen door de kunstenaars zelf. Daarnaast ontvangt de organisatie steun van de Gemeente Vlaardingen en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Grote dank gaat uit naar de samenwerkingspartners KADE40 en de Kroepoekfabriek.

ACTUELE INFORMATIE
www.openateliersvlaardingen.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: