De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Speedo jaargangfinale 2018 lange baan

Succes voor minioren

Succes voor minioren

De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar en werd afgelopen zondag gezwommen in Dordrecht.

Voor Yagiz Atilgan, Dave Dirks, Stella van Droffelaar, Jack Hendriksen, Nikodim Marcovic, Joey Pop en Thierry Zulver was het een vruchtbaar toernooi. Niet in de laatste plaats omdat net als bij de Olympisch het mogen deel nemen aan deze wedstrijd belangrijker is dan winnen ;-). Daar dachten Thierry en Nikodim echter anders over en zij wisten beide een aantal maal op het ere podium te komen.

Nikki begon het toernooi  goed en wist op zijn eerste afstand van de dag  een zilveren medaille te bemachtigen op de 100 meter schoolslag. Op de 100 meter rugslag wist hij mooi de 2e positie die hij had veroverd bij de start vast te houden en te verzilveren. Een bronzen medaille maakte zijn veroveringen compleet. Op de 200 meter wisselslag wist hij in een spannende eindsprint op de vrije slag zijn trainingsmaatje Thierry er uit te tikken.

Maar ook Thierry had niet te klagen. Hij wist er op de 100 meter schoolslag een één-tweetje van te maken en tikte een kleine seconde sneller dan zijn clubgenoot aan. De 1:27.41 bezorgde hem de titel jaargang kampioen 2018. Op de 50 meter vlinderslag moest hij ditmaal zijn concurrent  en zwemmaatje Ingmar Mulder voor zich dulden. Desalniettemin een mooie zilveren medaille voor hem op dit onderdeel.

Ook Yagiz wist een podiumplek te machtigen. Hij won de bronzen medaille op de 100 meter vlinderslag. Hij maakte dat het leek of het zwemmen van deze zware afstand een peulenschilletje was en tikte aan in 1:16.87 en dikke PR!

Aan het einde van het toernooi hebben alle deelnemers nog deelgenomen aan de team estafette. ZVVS was met genoeg deelnemers om met 2 estafette teams hier aan deel te nemen. ZVVS-1 bestaande uit Jack, Thierry en Joey zwommen samen met ploegleider Dennis Hendriksen en Trainer Danny Zulver vormde met Stella, Yagiz en Nikki het tweede dreamteam. Met veel plezier en ook nog eens een mooie eindtijd hebben beide team genoten van dit afsluitende onderdeel.

Danny en Denis bedankt voor het begeleiden van de minioren op deze officieuze Nederlands Kampioenschappen voor de minioren!

Voor de volledige resultaten kijk op https://jaargangfinale.nl/livetiming/index.html#

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: