De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Strijder met stoomlans bevecht Markt

Strijder met stoomlans bevecht Markt

Strijders met stoomlansen teisterden donderdag 11 januari 1018 (of was het 1.000 jaar later?) de Markt. En daar werd het schoon van. Wie niet beter wist, zal bij het zien van deze foto's denken dat de slag bij Vlaardingen een reprise beleeft.

Mannen in pakken met lansen in een schijnbaar strijdlustige omgeving van kruitdampen? Nee, het is slechts milieuvriendelijke waterdamp, dat de foto een strijdlustige karakter geeft. Water versus de grauwsluier, algen en kauwgomresten die het wegdek ontsieren. Een vuile straat nodigt uit tot verdere vervuiling en vandalisme. Op een schone straat is de passant zich bewust vuilnis in de bak te gooien.

De firma Jadon Groep werd ingeschakeld, eens goed huis te houden in de binnenstad. In opdracht van de gemeente een voorschot nemend op de uitreiking van de Geuzenpenning? Niet dat de eigen reinigingsdienst er met de pet naar gooit, maar soms is een specialist nodig.

De moderne strijder met open vizier gaat, gewapend met stoomlans en hoge druk en idem temperatuur, het plaveisel te lijf gelijk ridders tijdens de Slag bij Vlaardingen. Kauwgom smelt, algen worden gekookt en wat dan resteert wordt gaat meedogenloos de geschienisboeken in.

Het mag monnikenwerk heten, maar waar slag is geleverd is het resultaat onmiskenbaar: een schone frisse straat.

Wie de gehele strijd wil zien, die klikt gerust op: LINK

Cees Groen (Tekst & Fotografie)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: