De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Kennismaken met Nederland via sport, spel en eten

Sportdag voor Vlaardingse kinderen nieuwkomers

Sportdag voor Vlaardingse kinderen nieuwkomers

10 juni 2018 - Lionsclub Vlaardingen en St. Vlaardingen in Beweging organiseren woensdag 20 juni in samenwerking met basisschool De Globe een sport- en kennismakingsdag voor 130 Vlaardingse kinderen van vluchtelingen en nieuwkomers en leerlingen van De Klinker. Het doel van de dag is dat de kinderen en hun ouders samen gaan bewegen, dat zij kennismaken met Nederlandse sporten en gezamenlijk Nederlandse en internationale hapjes eten. Maar bovenal natuurlijk dat ze gewoon een leuke dag hebben.

Vorig jaar was de eerste sportdag een groot succes. Stralende gezichten, trotse ouders en iedereen was enthousiast aan het sporten. De kinderen zullen ook dit jaar op De Buitenplaats Vlaardingen meedoen met survival bootcamp, karate, dans, handbal, korfbal en voetbal. Dit gebeurt onder leiding van de Vlaardingse sportverenigingen waaronder SC Twist, DVO, Adventure Vlaardingen, Dans en balletstudio Schiedam/Vlaardingen en Egbert Thomas. Daarnaast kunnen ze losgaan met trommelen op de djembés en andere slaginstrumenten van Bambata en optreden met Circus Hannes en Co. De ochtend wordt afgesloten met een gezellige picknick met heerlijke hapjes uit de verschillende landen die door de moeders gemaakt worden.

De leerlingen van basisschool De Globe zijn nieuwkomers uit allerlei verschillende landen. Een deel van de leerlingen zijn kinderen van statushouders, waarvan veel uit Syrië en enkelen uit Eritrea. Op het moment zijn er ook leerlingen uit een aantal Europese landen maar ook Marokko, Turkije, Egypte, Curaçao en Somalië.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: