De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Tweede editie MusicDistillery

Opnieuw grote namen naar Schiedam

Opnieuw grote namen naar Schiedam

Schiedam is een traditie rijker. Voor de tweede keer zal in het najaar de MusicDistillery plaatsvinden. Om precies te zijn van 12-14 oktober. Het festival werd door muziekkenners, andere concertorganisatoren en de pers na de eerste editie in 2017 als ‘North Sea Jazz’ in het klein omschreven. Reden voor de organisatie om zichzelf met een tweede editie te overtreffen.

Aangezien de programmering vorig jaar veel breder dan alleen jazz was, is de naam van het festival van JazzDistillery veranderd in MusicDistillery. “Het wordt een driedaags muziekfestival voor jong en oud, van jazz tot blues, van rock tot funk,” vertelt programmeur Nathalie Lans die de programmering met haar muziekbedrijf NL2 doet in opdracht van het stichtingsbestuur bestaande uit Frans van Krugten, Rob Roskam en Enno Lobo. “We willen een kleinschalig muziekfestival zijn waar mensen samen komen ‘For the Love of Music.’”

Klinkende namen
De artiesten die dit jaar hun naam aan het festival hebben verbonden zijn niet de eersten de besten. Nathalie Lans: “Zo hebben we niemand minder dan Bernard Fowler en Tim Ries die al decennia lang deel uitmaken van ’s werelds bekendste band: de Rolling Stones. En wat te denken van Nueva Manteca? De fantastische Latin jazz band die furore maakte in de States en Zuid-Amerika. John Engels viert bij ons zijn 65-jarige (!) jubileum met o.a. (wereldberoemde Schiedammer) Jan van Duikeren en Benjamin Herman.

Natuurlijk ontbreken ook hippe jonge bandjes niet zoals Power to the Pipo. Maar ook Mozes Rosenberg & Friends, uit NYC Don Braden, Joris Teepe en Dave Stryker en de eveneens uit New York afkomstig Joseph Bowie zullen de zaal plat spelen. En dat is nog maar een deel van de line-up! Andere namen maken we in de komende maanden bekend.”

Noletloodsen
MusicDistillery zal plaatsvinden van 12 t/m 14 oktober 2018 in de Noletloodsen aan de Buitenhavenweg in Schiedam. Kaartjes zijn 25 euro per dag en een passe-partout voor drie dagen kost 60 euro. Jongeren tot en met 16 mogen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis naar het festival. Kijk op voor tickets en de meest actuele programmering op www.musicdistillery.nl.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: