De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

D66 zegt het voort

Omwonenden Marathonweg weer niet geïnformeerd

Omwonenden Marathonweg weer niet geïnformeerd

De Vereniging Leefbaarheid Marathonweg blijft zich verbazen over de slechte communicatie rondom de Marathonweg door de gemeente Vlaardingen. Twee weken geleden werd bekend dat het nieuwe bedrijf Count binnenkort met 100 extra vrachtwagens per dag over de zwaar belaste Marathonweg zal gaan rijden. Dit nieuws kwam voor omwonenden als een verrassing en de gemeente beloofde beterschap. Nog geen week later mochten bewoners alweer via de pers vernemen dat de overlast van nieuwkomer Count maar liefst 50% verder zal toenemen naar 150 extra vrachtwagens per dag.

"De kopjes rammelen bij onze leden op de koffietafel als de zware vrachtwagens langsrijden", aldus Guus de Ruiter, voorzitter van de Vereniging Leefbaarheid Marathonweg. "Het is vreemd dat dit college ervoor kiest om niet met bezorgde omwonenden het gesprek aan te gaan, maar dat wethouder Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen) wel het bedrijf Count bezoekt. Het slechte nieuws dat hij daar te horen kreeg, deelt hij via de pers en weer niet met de belanghebbende omwonenden. Ons was beterschap beloofd." (*)

Fractievoorzitter van D66 Vlaardingen, Koen Kegel, is ondertussen wel in gesprek geweest met de Vereniging Leefbaarheid Marathonweg en begrijpt hun frustratie met het college. "Meer dan tien jaar geleden werd nieuwe bewoners toegezegd dat er een complete ondertunneling zou komen van de Marathonweg. Sindsdien is er weinig veranderd, behalve het sterk toegenomen verkeer met bijhorende overlast. Als de Vlaardingse gemeenteraad eindelijk serieus werk wil maken van de Marathonweg, zal nog voor het einde van dit jaar in de begroting flink ruimte moeten worden vrijgemaakt. Alleen dan kan de komende jaren de Marathonweg eindelijk echt worden verbeterd", aldus Kegel.

Noot van de redactie
(*) De Vlaardinger was ter plekke aan het fotograferen en pikte dit nieuws "gratis" en met toestemming van beide partijen mee.

5 commentaar(en) op artikel "Omwonenden Marathonweg weer niet geïnformeerd"

Beste Koen,

Moeten we nu weer gaan uitleggen dat jij zelf met plannen kunt komen en dat de gemeenteraad deze kan steunen als je een meerderheid hebt. Wij van ONS steunen ieder goed plan.

Wel vreemd dat je refereert naar een complete ondertunneling, daar zijn wij zeker niet tegen. Maar welke partij zat de afgelopen jaren nu ook al weer in het college? En wie leverde de wethouder economie? En wie had geen plannen? Oooh ja, D66...

Door: Tim Thiel Op:

Ik begrijp het nut niet van Lambik en De Vlaardinger daar op werkbezoek gaan. Beter was denk ik samen met betrokkenen te gaan, voor meer info en draagvlak.

Door: Centrum Op:

Waar was D’66 bij de op en afritten? De enige echte oplossing

Door: Vintho Op:

Op,- en afritjes is oude koeien uit de sloot halen. Na het doorgaan blankenburgtunnel met de pers naar count gaan om de Marathonweg nog ff verder te belasten is het paard achter de wagen spannen.

Door: Centrum Op:

Welke maatregelen uiteindelijk ook toegepast worden: het blijft - gezien de toenemende hoeveelheid (vracht)verkeer - dweilen met de kraan open.

Gebrek aan visie, korte termijn denken, de hand lichten met inspraak procedures, onwil om verantwoording af te leggen; zo is het en zo zal het blijven...wie er ook de bestuurlijke lakens uitdeelt. Ondertussen wordt de leefbaarheid steeds slechter, de leegstand is om te janken, de stad oogt armoedig, de luchtvervuiling neemt nog meer toe, forenzentreinen zijn weg, en er komen nog véél meer auto's, vrachtwagens en mensen bij... Als het stadsbestuur zo onverstoorbaar kortzichtig doorgaat is het hier over 20 jaar één groot grauw distripark, en de Marathonweg een 8-baans snelweg. Mooi dat we zojuist 1000 jaar stadsrechten vierden, maar nu zitten we met z'n allen op het narrenschip...

Door: Mariella Konings Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: