De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Brand zet ondernemers buitenspel

KW Haven 2 verwoest

KW Haven 2 verwoest

De hedenmorgen iets na achten uitgebroken brand aan de Koningin Wilhelminahaven 2 treft een groot aantal ondernemers. Zo zitten Grieks Restaurant Palladion, Truckerscafé The Pittstop, The Mind Office, Bar Be Que Zie Zo, Zeilmakerij De Bruijn & Meijer, een hostel voor Poolse arbeiders en Garage Willem II APK met ingang van nu zonder behuizing.

Het pand waarop op het dak te lezen valt (viel?): 1916 | DOGGER | MAATSCHAPPIJ | A.HOOGENDIJK.Jzn heeft hoogstwaarschijnlijk de langste tijd gediend. Wederom een monumentaal pand met historische waarde dat verloren is gegaan.

Een eerste voorzichtige schatting leert dat de brand is uitgebroken bij Garage Willem II. Een ondernemer: ‘Ik was aan het laden toen ik de brand zag uitbreken. Op dat moment verlieten twee mensen de garage en reden op hoge snelheid weg.’
   Navraag bij de gemeente Vlaardingen leert dat Garage Willem II in 2016 op last van de burgemeester drie maanden gesloten is geweest in verband met wietteelt. Er werd indertijd een grote hoeveelheid plantjes gevonden.
   Een buurman: ‘Die wietlucht hebben we al enige tijd niet meer geroken.’

Op dit moment is de brandweer de brand meester. Donkere wolken hebben plaatsgemaakt voor witte cumuli en hoewel het pand nog rechtop staat moet voor de toekomst worden gevreesd.

Een gemeentewoordvoerder m/v: ‘Er hebben ons enige verhalen en aannames bereikt. Nadat de brand is geblust worden die nagetrokken door de daarvoor bestemde instanties.’

Bijgaande foto’s zijn van einde ochtend.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker