De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Advocatenkantoor Berkouwer & Elbertse

Koninginnen van het Sociale Recht

Koninginnen van het Sociale Recht

De dames juristen lopen wat onwennig het terras van Café de Waal op, Google Maps als moderne gids in de hand. De verhuizing vrijwel afgerond is Vlaardingen voor Jeannet Berkouwer, Linda Elbertse en Patricia Gomes nog een onbekende stad.

Vanaf 1 augustus komt hierin grote verandering, gaat de deur van hun advocatenkantoor aan de Westhavenkade 29 open en kabbelt hun sociale wetskennis en dito insteek door de Schelvispekelenclave als een warme Mantel der Gerechtigheid.

Omdat hun kantoor in Schiedam te klein werd kwamen de Koninginnen van het Sociale Recht in Vlaardingen terecht. De huisbaas wilde nog wel, maar de gemeente sprak een veto uit. ‘Ons oog viel direct op dit pand. Historisch en met glas-in-lood een juweeltje dat past bij ons DNA.’

Jeannet Berkouwer begon in 2009 met haar toen relatief solistisch collectief, want met één collega. Linda Elbertse stapte in 2015 binnen. Patricia Gomes volgde afgelopen mei en bezegelde hiermee ongewild het Schiedamse lot: ruimtegebrek en verhuizing het gevolg. Dat de Westhavenkade 29 eerder al een advocatenpraktijk herbergde mag in dit geval toeval worden genoemd.

Naast het glas-in-lood spreekt Jugendstil een stevig woordje mee. ‘We beogen een laagdrempelig advocatenkantoor te zijn. Mensen moeten zich op hun gemak voelen en dat creëer je niet met een modern en afstandelijk kantoor. Dat staat haaks op de gedachte gezelligheid.’

De laatste verhuisloodjes worden gelegd. Hier nog een volle doos, daar een half gemonteerd bureau. Structuur en gedachtegang zijn reeds herkenbaar, duidelijk voelbaar. ‘De overgang is reuze meegevallen. Verhuizen is geen hobby, eerder noodzakelijk en met deze luchten is een kortere route van harte welkom.’

Advocatenkantoor Berkouwer & Elbertse beslaat een breed spectrum aan specialisaties die als gemene deler de factor “sociaal” voeren. Dit gerechtelijk triumviraat is thuis in straf- en arbeidsrecht en weet van sociale zekerheden (Lees: uitkeringen). Is goed op de hoogte van vreemdelingenrecht, en stort zich met liefde op het huurrecht. Tel daarbij op schuldsanering en huisuitzettingen en duidelijk is voor wie de dames zich met liefde inspannen.
   Zo behandelen zij ook zaken voor mensen met een laag inkomen, die in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Patricia Gomes is als vrouwelijk equivalent van Benjamin de laatst gekomene. Via Vluchtelingenwerk in de AZC’s van Den Haag en Gorcum ontdekte zij als vrijwilliger en later als teamleider haar sociale kant. Dat innerlijk besef laat zich nu perfectioneren in de overstap naar de advocatuur die gepaard gaat met een 3-jarige Beroepsopleiding Advocaten, waarbij Linda Elbertse haar personal coach heet. Om over drie jaar volwaardig advocaat en partner te zijn.

‘Naast het feit dat we collega’s zijn mogen we graag en regelmatig een beetje sparren. Geen enkele zaak is immers gelijk aan de vorige en met drie weten we meer dan één. Iedereen wordt geacht de wet te kennen, maar dat is ook voor ons niet altijd 100% haalbaar. Dan zijn er nog altijd de lijvige boekwerken.’

Wie dat wil kan een afspraak maken voor een zogenoemd inloopgesprek op maandag van 16.00 t/m 17.00 uur. Het betreft een gratis advies aan de hand waarvan wordt bepaald of bijstand van de dames zin heeft.

Nederland kent 17.000 advocaten. Dat is er een op circa 1.000 inwoners. Met de komst van de dames zit Vlaardingen op 22-juristen op een populatie van 71.000. Volgens die “formule” is er dus werk genoeg aan de Westhavenkade en dat nu precies is waarvoor de Meesters naar Vlaardingen zijn gekomen. Hierbij is hun streven een zaak goed op te lossen, in plaats van jarenlang juridisch getouwtrek, van een betrouwbare en aantoonbare geruststelling.

En de weg naar Café de Waal? Die kennen ze inmiddels. Inclusief de kortste weg naar de Westhavenkade. Want er moet immers ook gewerkt worden.

Bedrijfsgegevens
Advocatenkantoor Berkouwer & Elbertse
Westhavenkade 29
3131 AD Vlaardingen

Telefoon: 010-426 25 88
Telefax: 010-426 61 37

E-mail: info@be-advocaten.nl
Website: www.be-advocaten.nl

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: