De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Circus begint weer na reces

Komt het ooit nog goed met Vlaardingen?

Komt het ooit nog goed met Vlaardingen?

Donderdag 5 september is het luie reces officieel beëindigd en gaat de politieke bestuursclub 35 + 5 op het stadhuis wederom noest aan de slag met de raadskamers. Dat is een zogenaamd rondetafelgesprek inzake de toekomst van het armoedebeleid. Noem het de Toekomstvisie 2020-2040 en een initiatiefvoorstel publicatie verantwoordingen fractievergoedingen 2018 zullen de revue passeren.

Om daar even kort op terug te komen, er is amper geld voor armoedebeleid. Geen tot amper geld voor armoedebeleid! Denk daar gerust even over na. Misschien dat het armoedebeleid eerst geld over kan maken aan de gemeente Vlaardingen, zodat die op haar beurt weer en uiteindelijk het armoedebeleid in de stad aan kan pakken? En er is nu ook al een duidelijk gebleken gebrek aan visie in het heden en de meer nabije toekomst. Proost!

Nu gaat er weer een hardnekkig gerucht dat de herinrichting van de Korte Hoogstraat 8 miljoen euro bedraagt. Hiermee is het budget (net als alle budgetten, trouwens) ruimschoots overschreden. De aanpak van de rest van het zieltogende centrum komt hiermee zwaar in het geding.

Verder gekrakeel via Facebook tussen Fractie Boers en Fractie Kerkhof. Dit naar aanleiding van de tsunami aan schriftelijke vragen aan het college door fractie Boers. Beantwoording hiervan kost de stad sinds 1 januari 2019 meer dan 61.000 euro. Afgezien van een conclusie omtrent zin of onzin van deze vragen, een substantieel bedrag waarmee bijvoorbeeld het Museum Vlaardingen de omzet zou hebben verviervoudigd. Daar had verder menig onder de armoedegrens worstelende medeburger aardig wat biefstukken van kunnen verorberen. Of, om GroenLinks niet voor het sektarische en politiek correcte hoofd te stoten, een groentela vol vegetarische versnaperingen uit het hogere segment.

Nu is het onlangs gepubliceerde rapport van interim gemeentesecretaris Gerrit van Hofwegen het zoveelste bewijs van heersende onkunde óp en stuurloosheid ván onze gemeente en zal de Vlaardingse bevolking alsmede het lokale journaille niet warm lopen voor wederom een voorstelling in het theater der droefenis. De feiten zijn immers lang bekend; de brenger van dit belegen nieuws een durfal.
   Menigeen zal deze treurigheid aan zich voorbij laten gaan. Behalve als de liefhebber het noodzakelijk acht zich te wentelen in de spelonken van het democratisch verval om zich daarna te laven aan de toog van een lokale uitspanning om het onmetelijke Verdriet van Vlaardingen te verdrinken. Plaatselijk politiek en bestuurlijk gepruts is dé aanslag op het gemoed van weldenkende burgers. Laat staan voor diegene(n) die het als een plicht voelt zijn lezers hier van kond te doen.
.
Bart Bikkers stelde onlangs zijn Facebookpagina ter beschikking om de toewijzing van het songfestival aan Rotterdam toe te juichen. Je zou er haast iets van denken. Dit zou namelijk een mooie gelegenheid zijn om Vlaardingen op de kaart te zetten en massa's toeristen hier naar toe te halen.

De VVV heeft inmiddels massaal klewangs en survivalpakken ingeslagen om er voor te zorgen dat inheemse spoorzoekers eenmalig toeristen door de Vlaardingse onkruidjungle kunnen leiden.
Wie met de auto komt kan als muzikale prijspakker van de eeuw het 2e uur gratis parkeren in liefst 3 parkeergarages. Als dat geen trekpleister van jewelste is ...
   Maar net als de inheemse bevolking zal de internationale gast van dan, snel ondervinden dat de tijdsduur van een bezoek aan de binnenstad te vergelijken is met die van de gemiddelde ejaculatie praecox van een hijgerig raadslid of wethouder.
   Helaas is hier echter geen sprake van enige opwinding. En het is als een bezoek aan een sekshuis, om de seksuele connotatie maar even door te zetten: Niet tevreden? Geen restitutie!

 

Lees ook: broodje-maffiabrevet-van-onvermogenmarktuariummeer-lijken-dan-kasten lijken-uit-de-kast

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: