De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Horeca in zwaar weer

Junior Flynn beetje open

Junior Flynn beetje open

Iedereen zit met smart te wachten op het einde van de intelligent lockdown. Vooral ondernemers in de Horeca beleven onzekere tijden. Zeker tot 20 mei, wanneer er een nieuw ijkpunt is in de Corona crisis, blijft de horeca gesloten en het is de vraag, of én hoeveel uitbaters in staat zullen zijn hun zaak dan bijtijds uit het financiële moeras te trekken.

Junior Flynn is uitbater van 5 zaken in Vlaardingen centrum. Variërend van restaurant in het hogere segment Flynns tot bruin café De Molm dragen zijn signatuur. Daarnaast is hij eigenaar van Café d' Oude Stoep, Café Stam en zijn oudste kind de Irish pub. Met de Ierse inbreng tussen de schelvispekel is het voor Junior in Vlaardingen allemaal begonnen. Ook een filiaal van Flynns in Ridderkerk stond in de planning.

Waar het voor de coronacrisis gewoon was om met enige regelmaat af te spreken in een Vlaardingse horecagelegenheid, daar is het nu geeneens zoeken naar de bekende gehopte speld, bij gebrek aan horeca hooibergen. Zowaar, woensdag 22 april stonden we weer eens aan de toog van een weliswaar desolate Irish Pub op gepaste afstand van Junior Flynn. Maar het gevoel deed kriebelen en smaakte naar meer.

Ondanks de gedwongen sluiting wordt er hard gewerkt aan de Irish Pub. De gevel in de steigers, binnen worden laatste puntjes op de i gezet, straks zien in- en exterieur er weer fris uit als de gasten weer officieus welkom zijn.

Hoe gaat de horeca er uitzien als “'het nieuwe normaal”, de afstandelijke anderhalve meter-maatschappij nog langer duurt? ‘Dat is voor de horeca geen optie,’ zegt Junior, ‘voor een wat grotere zaak als Stam kun je nog iets bedenken, maar voor Irish Pub en Molm gaat dat sowieso niet werken. Verder heb je omzetverlies, doordat maar een beperkt aantal gasten binnen mag. Het terras moet aangepast en er mogen ook minder mensen op. Andere landen zijn veel soepeler met de regels; in Oostenrijk mag de horeca weer voorzichtig open en de sluitingstijd is 23.00 uur.

Ik moet 25 man personeel betalen, ook andere kosten lopen door. Hoewel je drie maanden uitstel krijgt voor betaling omzetbelasting én er goede regelingen zijn getroffen met de huurbazen, ben ik de investering in mijn nieuwe zaken gewoon kwijt.’

Junior Flynn durft niet te voorspellen hoelang hij deze situatie nog volhoudt. Om toch nog wat inkomsten te genereren, maar vooral om bezig te blijven, is Junior van plan om met ingang van woensdag 29 april een bezorg- en afhaalservice te beginnen. Waarschijnlijk komt het afhaalpunt in Flynns. Het menu wordt een combinatie van de gerechten van d' Oude Stoep, Flynns en de Irish Pub.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker