De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Josette van der Vlis overleden

Josette van der Vlis overleden

Op zaterdag 1 juni ontvingen wij het droeve bericht dat Josette van der Vlis in Frankrijk is overleden. Ze maakte deel uit van het recensiecollectief, dat elke week op vrijdag een boekbespreking publiceert. Josette is slechts 65 jaar oud geworden.

In maart 2015 verscheen bij De Vlaardinger van haar hand de eerste boekbespreking: Weg met Eddy Bellegeule, een roman waar de auteur Edouard Louis in 2014 in Frankrijk mee debuteerde. Haar bijdragen vormden een welkome aanvulling aan de titels die tot dan toe werden gerecenseerd. Josette maakte er een sport van onze lezers geregeld te verrassen met besprekingen van fantastisch geschreven romans uit de Franse literatuur.

Josette kwam door de liefde in Frankrijk terecht. Zo’n veertig jaar geleden vestigden zij en haar man zich daar en zag er twee dochters en een zoon opgroeien. Vier jaar geleden kwamen we met elkaar in contact. Ondanks de afstand tussen haar woonplaats en die van de redactie van het recensiecollectief was er alle jaren een prettige samenwerking. Door de ziekte die haar eind vorig jaar overviel, en haar nu fataal is geworden, komt aan deze fijne samenwerking een bruut einde.

De uitvaart en crematie hebben vandaag (vrijdag 7 juni) in Avignon plaatsgevonden.

 

3 commentaar(en) op artikel "Josette van der Vlis overleden"

Ik heb goede herinneringen aan haar. Zij was de dochter van vrienden van mijn ouders. Op jonge leeftijd zong ze al Franse liedjes, niet gek dat ze naar Frankrijk is gegaan. Mijn deelneming aan de familie, sterkte met het verlies van Josette.

Door: Marleen van Rossen Op:

Ook ik heb goede herinneringen aan Josette als kind kwamen onze ouders vaak bij elkaar wij hadden de zelfde leeftijd konden leuk met elkaar spelen. Heel veel sterkte voor de familie met het verwerken van dit verlies. Conny van Rossen

Door: Conny van Rossen Op:

Zomaar op internet op zoek naar Josette en dan zie ik dit bericht. Wat vreselijk! Ik leerde Josette kennen bij OSM Rotterdam, waar we samen werkten. Wat een leuke spontane meid. In de Zoomstraat waar zij toen woonde hebben mijn vriend en ik nog twee jaar "ingewoond" toen Josette naar Frankrijk vertrok en wij haar huis "bewaakten". Lieve herinneringen aan haar, spijtig dat ze geveld is door ziekte. Veel sterkte voor de familie.

Door: Marjolijn Koot-Visser Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker