De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Astrid Nijgh op de Koffie bij Henk Koudijzer

'Ik doe nog altijd wat ik doe!'

'Ik doe nog altijd wat ik doe!'

Donderdagmorgen 15 februari is Astrid Nijgh van 10.00 tot 12.00 uur gewaardeerd gast in de studio van Omroep Vlaardingen. In het programma "Op de koffie bij Henk Koudijzer" zal de in Amsterdam geboren zangeres, componist en tekstschrijver vertellen over haar carrière.

Astrid was getrouwd met Lennaert Nijgh, zij vormden samen één van de meest succesvolle schrijvers- en componistenduo van dit land. Neem nu prachtige stukken zoals de Pastorale met Liesbeth List en Ramses Shaffy, of Malle Babbe van Rob de Nijs ... en vergeet zeker alle prachtige stukken van Nijgh en Boudewijn de Groot niet. Ook had Astrid Nijgh een grote hit met het door haar geschreven, gecomponeerde en gezongen nummer "Ik doe wat ik doe" (1973).

Aangemoedigd door haar goede vriendin Adèle Bloemendaal bleef Astrid na de scheiding van Lennaert doorgaan met het componeren en schrijven van teksten. Vorig jaar stond Astrid nog centraal in een prachtige theatertour "Nijghse Vrouwen" bij onze zuiderburen.

Maar vooral zal het interview gaan over haar boek, dat recent is uitgekomen: Varen met de "Jonge Jacob", de Urker kotter 114 die werd aangekocht door  Lennaert en Astrid. Het is een prachtig boek over het leven aan boord van twee unieke en creatieve mensen.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: