De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Hospice De Margriet krijgt prachtig cadeau

Hospice De Margriet krijgt prachtig cadeau

Leen Droppert, de Vlaardingse kunstenaar bekend van het Geuzenmonument en talrijke andere kunstwerken geplaatst op vele plekken in Nederland, heeft hospice De Margriet een prachtig sculptuur geschonken.

Dropperts kunstwerk “Aurora”,  de godin van de dageraad, dat al jarenlang bij hem in de tuin staat en waaraan hij zeer gehecht is, krijgt een plek in de tuin van hospice De Margriet. Het is straks goed zichtbaar vanaf de Prinses Margrietlaan naast het prachtige gebouw De Margriet, een extra verfraaiing voor de buurt. Leen Droppert leefde al langer met het idee om deze schenking in zijn nalatenschap op te nemen. Niet alleen draagt hij het hospice een warm hart toe, maar ook heeft hij op deze plek mooie herinneringen. Hij mocht graag met zijn inmiddels overleden vrouw langs de Vlaardingse Vaart wandelen. De plek voelde voor hem goed! Daarom heeft hij besloten het beeld nu al te schenken.

Hospice De Margriet houdt op 12 april haar eerste lustrum met een bijeenkomst voor genodigde in het Delta Hotel, waar Jan Slagter, directeur van omroep Max een inleiding zal houden. Er zal eveneens een discussie  plaatsvinden met de verschillende partijen binnen het palliatief netwerk, zoals Zorgaanbieder Careyn en Zorgverzekeraar DSW. Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-Raad, zal de discussie leiden.

Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de 49e editie van de serie  van ‘t Oft naar ‘t Oofd aan Jan Anderson aangeboden. De titel luidt: ‘’De Laatste tijd’’ en het is geschreven door Frans Assenberg. Het staat volledig in het teken van het ontstaan en functioneren van hospice De Margriet.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: