De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Over een jaar staat dit symbool voor Vlaardings verleden er weer stralend bij

Herstel Stadskraan Vlaardingen van start

Herstel Stadskraan Vlaardingen van start

Met het aan wal brengen van het hijsblok, een onderdeel van de Stadskraan, en de onthulling van het bouwbord op de kade, gaf burgemeester Annemiek Jetten zaterdag het startsein voor de herbouw van de Stadskraan aan de Vlaardingse Westhavenkade.

Over een jaar staat dit symbool voor Vlaardings verleden er weer stralend bij, aldus de initiatiefnemers. “De Museumkade is dan weer compleet”, zegt Siem van der Marel, secretaris van de stichting Stadskraan Vlaardingen en een van de grote gangmakers van het project. Bij het museum, dat ook aandacht geeft aan het maritieme verleden van Vlaardingen, ligt dan de Balder, de laatste nog zeilende haringlogger, en staat de Stadskraan.

De Stadskraan is een reconstructie van de originele die in de 19e eeuw in Vlaardingen gestaan heeft. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd een eerste versie gebouwd, maar die bleek door o.a. houtrot niet te handhaven. De Stichting Stadskraan heeft de afgelopen jaren fondsen verworven, waardoor het mogelijk is om de kraan weer op te richten. De bouwwerkzaamheden duren tot juni/juli 2020, waarna de kraan wordt herplaatst. In september/oktober 2020 wordt de kraan opgeleverd.

Vanaf maart 2020 kunnen geïnteresseerden de bouw volgen. De werkzaamheden vinden plaats op het terrein achter het museum, dat toegankelijk is op werkdagen van 10.00 – 16.00 uur.

 

1 commentaar(en) op artikel "Herstel Stadskraan Vlaardingen van start"

Geweldig ,dat de kraan terug komt.

Dat maakt het beeld weer compleet .

Door: Fred Trooster Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker