De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Franciscus heeft 23 patiënten opgenomen

Franciscus heeft 23 patiënten opgenomen

VLAARDINGEN | SCHIEDAM - Het aantal in het Franciscus Gasthuis & Vlietland opgenomen patiënten van wie vastgesteld is dat zij met het coronavirus zijn besmet is sinds gisteren gestegen van 17 naar 23. Bovendien zijn 21 patiënten van wie het ziekenhuis denkt dat zij besmet zijn, maar van wie dit nog niet is bewezen. Het ziekenhuis heeft om 18.00 uur een persverklaring gegeven. Die kun je hieronder lezen.

"Binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland zien wij een toeloop van patiënten i.v.m. het Corona virus. Op dit moment zijn er 8 bewezen Corona patiënten op de IC en 15 bewezen Corona patiënten in isolatie. Daarnaast hebben we 2 verdenkingen op de IC en 19 verdenkingen in isolatie.

Om mensen en materialen zoveel mogelijk te concentreren op de ziekenhuislocaties is besloten om de poliklinieklocaties Franciscus Berkel, Franciscus Haven en Franciscus Maassluis per 23 maart te sluiten. Tot 10 april vinden er geen spreekuren plaats. Wanneer de behandelend arts beslist dat de afspraak door moet gaan, wordt deze afspraak omgezet naar een van onze ziekenhuislocaties. Wanneer de afspraak wijzigt, geen doorgang kan vinden of wordt omgezet naar een bel- of videoconsult wordt zo snel mogelijk persoonlijk contact opgenomen met de patiënt. Wij vragen de patiënten om geen contact op te nemen, maar even het bericht af te wachten. De bloedprikpunten van Franciscus Berkel en Franciscus Maassluis blijven open voor spoedaanvragen.

Binnen Franciscus is vanaf vandaag een nieuw intern initiatief gestart, wat wij Flexmatch noemen. Binnen dit initiatief komt de vraag naar en aanbod van personeel (verpleegkundig, zorg- of algemeen ondersteunend) intern in ons ziekenhuis tijdens deze corona periode samen. Dit betekent dat bijvoorbeeld personeel van de polikliniek die verpleegkundigen beschikbaar hebben, deze ter beschikking kunnen stellen voor afdelingen, waar vraag is naar extra verpleegkundigen. Zo proberen wij het beschikbare eigen personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten en zo de continuïteit van zorg te kunnen waarborgen.

Wij vragen iedereen mee te werken om de situatie binnen het ziekenhuis veilig te houden door zich te houden aan de opgestelde regels die bij de hoofdingang van het ziekenhuis worden gecommuniceerd. Geef de zorgmedewerkers en de artsen de ruimte om hun zo belangrijke werk goed te kunnen doen."

Foto: de triagetent op de locatie van het ziekenhuis in Schiedam is inmiddels opgezet (foto door Jan Schrijver)

 

1 commentaar(en) op artikel "Franciscus heeft 23 patiënten opgenomen"

Als ik bloed komt prikken in verband met Anemie en heb ook hartfalen , is het verstandig dat ik een mondkapje draag ik heb er zelf een ....niet dat ik last heb maar voor bescherming !

Door: Lijdie Haddeman Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker