De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Avontuurlijk boek voor kinderen in bovenbouw basisonderwijs

De muizen - Lenneke Westera

De muizen - Lenneke Westera

"Een uitgelezen kans"

Het begint op een avond in de tuin. Fien ontdekt daar wel tachtig muizen. Ze zitten eerst achter de Kliko. De volgende dag ziet ze naast het sportveld zeventien muizen. Vier van de muizen daar zeggen tegen Fien: ‘Terug’. Met deze verwikkelingen begint het kinderboek De muizen, geschreven door  Lenneke Westera, een avontuurlijk verhaal dat boeit van begin tot eind.

De verwondering om wat Fien (een meisje in de bovenbouw van het basisonderwijs) beleeft, houdt je als lezer aangenaam bezig. Je bent net als Fien, die zelf het verhaal vertelt, steeds verwonderd als de muizen weer opduiken. En je wordt ook ongeduldig als ze een paar dagen achter elkaar niet verschijnen.

Omdat Fien in haar vakantie in de Verenigde Staten terecht komt, rolt het avontuur voor haar uit. Met haar ouders en met haar broer reist ze eerst naar San Francisco en Los Angeles. Door een samenloop van omstandigheden verblijft ze ook een paar dagen in Peru, samen met haar meester.

Fien heeft oog voor detail. Daardoor wordt je als lezer goed geïnformeerd over waar ze is en wat ze ziet. Als je net als Fien niet ‘The King of Pop’ kent, ontdek je via haar moeder en haar meester wie Michael Jackson was en waar hij begraven ligt. De tijd in Peru staat volledig in het teken van de indianen, omdat meester Wiebe erg geïnteresseerd is in hun leven. Tijdens haar verblijf daar ontdekt Fien wat hun leefwijze is en hoe die verschilt van de onze. En als lezer beleef je alles mee.

Lenneke Westera heeft een vlotte stijl van schrijven, die, ook al vanwege de spannende inhoud, je er toe zet door te lezen.  Een prettig en avontuurlijk verhaal voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Het leent zich zeker ook om voorgelezen te worden. En heerlijk dat op veel pagina's muizen zijn afgebeeld in kleur, getekend door Marc Suvaal.
 

Lenneke Westera (Doesburg, 1962) schreef in 2004 het voorleesboek Schaap en Geit en in 2008 het prentenboek Vergeten.
De muizen is verschenen bij uitgeverij Lemniscaat en kost € 14,95. Geen E-boek leverbaar.

illustraties:
1.  omslag van het boek
2.  portret van de auteur
3. en 4. Illustraties van Marc Suvaal

Alle boekrecensies zijn ook terug te vinden op: www.vlaardingenleest.nl

 

 

 

eoordelingen:

  1  haring - aantrekkelijk als bedorven haring
  2  haringen - in uitverkoop de moeite waard
  3  haringen - veelbelovende vangst
  4  haringen - goede kwaliteit, stevige aanrader
  5  haringen - behoort tot het beste van dit jaar

waardering:     

1 commentaar(en) op artikel "De muizen - Lenneke Westera"

Best Boek ooit gelezen!!!!!!!!!!!!!1

Door: Maartje Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker