De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Slaap lekker of actie?

De Balder VL 92 weer onder zeil

De Balder VL 92 weer onder zeil

Het is dinsdagmiddag 29 mei tien voor halfeen als de hoofdmotor van de laatste authentieke haringlogger van Nederland wordt stilgezet. De zeilen zijn gehesen en de BALDER  VL92 zeilt verder, onder een stralende zon op een spiegelglad Haringvliet en met een matig windje.

Deze mijlpaal werd bereikt na een grote restauratie van de logger, eigendom van het Museum Vlaardingen en in beheer bij de Stichting Zeillogger Balder. De restauratie startte in 2013 bij scheepswerf Bocxe in Delft. Na terugkeer in Vlaardingen werd het schip verder onderhanden genomen door onze vrijwilligers die er weer een prachtig schip van hebben gemaakt.

Met gerepareerde masten, vernieuwde tuigage en nieuwe zeilen werd die dinsdag proef- gezeild. Onder de deskundige leiding van de gebroeders Hop van H2OP maritiem, de firma die de masten, tuigage en het dek heeft gerestaureerd, werd de bemanning, waarvan de meeste leden nog nooit met de Balder hadden gezeild, ingewerkt.

Het werd een succesvolle dag, waarbij menigeen een traantje van ontroering heeft weggepinkt bij het zien van deze zeilende oude dame die nu weer hersteld is in haar oude glorie.

2 commentaar(en) op artikel "De Balder VL 92 weer onder zeil"

GEWELDIG Peter!

Door: Hans Bakker Op:

Prachtig om te zien.

Daar hebben we het voor gedaan!

Door: Tjerk Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: