De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Beteugeling van een volk

COVID-19 en het Pavlov effect

COVID-19 en het Pavlov effect

De Kafkaëske samenleving, die mede met toestemming van de meerderheid uit angst voor COVD-19 is gecreëerd, is voor menig vrijdenker en individualistisch ingestelde persoonlijkheid juist een beangstigende situatie en dat staat los van een of ander maatschappij ontwrichtend virus. De vanzelfsprekendheid waarop mensen hun individuele vrijheid en die van hun naasten bereid zijn in te leveren is een bewijs van hoe massapsychologie een volk kan beteugelen.

αμφισβητώντας τα πάντα’ (amfisvitóntas ta pánta) of Question everything zei de Griekse wijsgeer Socrates. Een uitgangspunt voor wat essentieel is bij het in standhouden van ons democratisch fundament. Maar nu is er een onzichtbare en vooralsnog ongrijpbare vijand opgedoken, die onze vrijheid en democratie volledig om zeep dreigt te helpen. Niemand heeft het over het ogenschijnlijk gemak waarmee de grondwet aan de kant wordt geschoven, mensenrechten ondergeschikt worden gemaakt en hoe klaarblijkelijk de ouderen in verpleeghuizen hun zelfbeschikkingsrecht zijn kwijtgeraakt.

De wijze waarop de massa wordt geconditioneerd zou Pavlov in zijn stoutste dromen niet hebben kunnen bedenken. En de propagandamachine die daarbij wordt ingezet zou de Minister van Propaganda van Nazi-Duitsland, Josef Goebbels, hebben doen ontvlammen in een razernij van jaloezie. Heel de dag wordt het argeloze klootjesvolk gebombardeerd met berichten over Corona, of Corona-gerelateerde materie. En als je denkt daaraan te kunnen ontsnappen in de menselijke behoefte aan enig escapisme, is er wel een reclamespot met nu tijdelijk uitgerangeerde BN’ers. En als het je lukt om aan díe hersenspoeling te ontsnappen, wordt er rechtsboven op je beeldscherm een onophoudelijke boodschap geprojecteerd variërend van: #Samen Sterker tot: #Blijf thuis. Kortom de NLP-indoctrinatie gaat 24/7 door. Met als hoogte/dieptepunt ''het nieuwe normaal'' als mantra voor collectieve zelfhypnose.

Ondertussen draait naast de propagandamachine de gedachtepolitie ook op volle toeren. Diegene die een tegengeluid wenst te ventileren heeft het in deze tijden extra zwaar. Als het niet YouTube, Twitter of Facebook zijn die berichten en zelfs hele accounts verwijderen, dan zijn het wel de medemensen die massaal al schreeuwend en als toetsenbordhelden c.q. lafaards trachten degene die vragen stelt en niet gedwee reageert op het geluid van de Pavloviaanse metronoom, het zwijgen op te leggen.

Ik zeg u, zwijg niet, blijf zelf nadenken, wees waakzaam!

 

Lees ook: covid-19-einde-neoliberaal-tijdperk-

 

 

13 commentaar(en) op artikel "COVID-19 en het Pavlov effect"

Hoi website beheerder,

Waarom haalt u juist bij dit stuk een kritische reactie weg?

Door: Kafka Op:

Helemaal mee eens. Wanneer staat er iemand op die dit kabinet en alle veroorzakers van deze massa indoctrinatie een halt toe roept.

Door: Willem Warbout Op:

De enige berichten die door Facebook etc. worden verwijderd zijn de volslagen debiele complottheorieën die het Coronavirus aan 5G linken. Ik mag toch aannemen dat dat niet het tegengeluid is wat de heer Maarleveld wenst te ventileren.

Door: Jasper_B Op:

Het artikel vind ik zelfs nog mild. En wat 5G betreft, de connectie is vrij simpel, alleen moet je dan wat verstand van natuurkunde hebben. Ik zou zeggen, ga op zoek.

Door: Ruud Op:

@Ruud:

Ik heb je bevindingen voorgelegd aan het Nobelprijscomité, en zij waren diep onder de indruk. Dat jij met behulp van Google en YouTube bewijs hebt weten te vinden voor het verspreiden van een virus dmv elektromagnetische straling is van een ongekende klasse. Als je binnenkort gebeld wordt door een Zweeds nummer, dan weet je genoeg.

Alvast gefeliciteerd, gozer! Je hebt het verdiend.

Door: Jasper_B Op:

Wat een goed verwoord artikel Frank, mijn complimenten. Je ziet gelijk wat voor verontwaardigde reacties je krijgt alleen om het feit dat je kritisch bent. Ik zeg, houden zo die kritiek en het vrije denken. De door deze mensen getoonde cognitieve dissonantie is uiteraard verklaarbaar maar ik hoop dat ze hierdoor toch eens gekieteld worden om zelf op onderzoek te gaan. Zonder het geindroctineerde werelbeeld wat er al decenia in wordt gestampt bij de massa. Mensen, stel je zelf open... niet alles wat ze zeggen mag je geloven. Take care

Door: Camiel Anjema Op:

Quarantaine is wanneer je de bewegingsvrijheid van zieke mensen beperkt.

Dictatorschap is wanneer je de bewegingsvrijheid van gezonde mensen beperkt!

Door: j.j. Op:

Ik vind het ook een behoorlijk artikel. Je kan over over van mening verschillen en daar over praten. Dat is het mooie van democratie. Commentaar geven op de manier van Jasper B., kennelijk niet mans genoeg om zijn volledige achternaam te noemen, want anoniem commentaar schreeuwen blijft tocht het makkelijkst. Wel B ik ben ook niet overtuigd van de relatie tussen 5G en het virus. Het artikel gelezen hebbende gaat het de auteur daar ook niet om. Hij vraagt slechts of wij wakker willen blijven en ons niet in de rug laten steken. By the way en zelfs Jasper B zal de samenhang van volg apps, gezichtsherkenning en de uitrol van 5G niet kunnen ontkennen

Door: Aad van 't Hof Op:

De spijker op zijn kop dit artikel,fijn om te zien dat er ook nog ontwaakte mensen zijn!

Door: John Jans Op:

Beste Frank,

Je gebruikt grote woorden zoals Kafkaësk, massapsychologie, grondwet, de massa, klootjesvolk, hersenspoeling, collectieve zelfhypnose, propagandamachine, Pavloviaanse metronoom, ongrijpbare vijand, Socrates, Nazi-Duitsland. Behoorlijk aanmatigend met een hoop generalisaties, inhoudelijk weinig nieuws en het doet mij denken aan die opportunist/schreeuwlelijk Thierry Baudet. En jij kunt blijkbaar niets beter bedenken dan: "Ik zeg u, zwijg niet, blijf zelf nadenken, wees waakzaam." Zeg wat jij echt denkt en voelt over deze moeilijke tijd waarin dit Corona-virus een reële bedreiging is voor onze volksgezondheid en de samenleving ontwricht. Wellicht hebben de lezers van 'de Vlaardinger' daar meer aan.

Door: Jan Speyer Op:

Een zeer interessant artikel Frank Maarleveld!

Ik heb het volgende op Google gevonden:

1e.”Dit zeggen filosofen over het recht op privacy”

2e.” Kafkaëske privacywetgeving”

Bron: maandblad Filosofie

De slotsom van dit artikel wil ik nog een keer aanstippen:

Ik zeg u, zwijg niet, blijf zelf nadenken, wees waakzaam!

Door: Tine Hoogkamer Op:

Ik begrijp niet zo goed waar u vandaan haalt dat we niet kritisch mogen zijn. Volgens mij hebben Rutte en de anderen steeds hun best gedaan om alle vragen en twijfels die er zijn te beantwoorden en proberen weg te nemen. Van Dissel geeft zelfs aan wanneer er sprake is van waarschijnlijkheid. Zoals bijvoorbeeld bij de aanname dat kinderen het virus minder snel over dragen.

De toon van dit artikel vind ik echter niet zo prettig. Op het moment dat u de huidige gang van zaken vergelijkt met de nazi-propaganda bent u volgens mij ook echt verkeerd bezig. U gelooft niet dat als we de afgelopen weken geen maatregelen hadden genomen dat de ic’a waren overstroomd met covid-patiënten? U gelooft nog steeds niet dat zelfs met maatregelen de druk op de zorg zo groot is dat alle andere medische ingrepen nagenoeg zijn stopgezet? U volgt de gebeurtenissen in Italië wel?

Door: Adriaan Op:

"Ik zeg u, zwijg niet....."

Oké dan:

Wat een samenraapsel van grote woorden, zonder verband aan elkaar geplakt. Zonder een overtuigend argument een mening geven waarvan nog niet eens zo duidelijk is wat die is. Wat heeft Pavlov hier mee te maken? Met de ongekende wreedheden van het Nazi regime valt echt niets ter wereld te vergelijken. Waar haalt ie het vandaan?

Proost!

Door: Willem Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker