De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bewoners VOP alsnog geraadpleegd over Hoogvlietlocatie

Bewoners VOP alsnog geraadpleegd over Hoogvlietlocatie

Vlaardingen - Wethouder Hans Versluijs gaat op aandringen van ONS.Vlaardingen alsnog de inwoners van de VOP raadplegen over de invulling van de Hoogvlietlocatie. Dat zei de wethouder gisteravond in de commissievergadering.

Versluijs zei: "Het beleid van het college is er op gericht om de historische uitstraling van de VOP te behouden. De opdracht die het college heeft meegegeven was dat de nieuwbouw in de omgeving moet passen. Daarbij is een heel groot deel van het gebied buitengewoon monumentaal."

Juist vanwege die houding vond ONS.Vlaardingen het onbegrijpelijk dat het college nu kiest voor moderne nieuwbouw. De lokale partij wil dat de inwoners van Vlaardingen en met name die uit de VOP, zelf gaan bepalen wat de stijl van de nieuwbouw moet worden. "Het is hún wijk, het is hún stad", zegt Ron Boers. "Als de bewoners in meerderheid nieuwbouw willen met een historische uitstraling, dan moet dat het worden."

Wethouder Versluijs moet nu dus op zeer korte termijn met de VOP-bewoners in gesprek. Hij zegde de commissieleden toe de raad goed en tijdig te informeren over hoe en wanneer hij met de bewoners gaat praten.

Ondertussen heeft ONS.Vlaardingen een poll op zijn Facebookpagina gezet, waarbij mensen kunnen kiezen tussen moderne of klassieke nieuwbouw. Ook staat de partij aanstaande zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur bij de supermarkt voor de deur om het publiek naar zijn mening te vragen.

11 commentaar(en) op artikel "Bewoners VOP alsnog geraadpleegd over Hoogvlietlocatie"

Klassieke nieuwbouw, daar hou ik niet van. Stel je voor dat ze 100 jaar geleden ook iets bouwden met de uitstraling van weer 100 jaar daarvoor.

Als je iets nu bouwt dan moet het er ook uitzien als een gebouw van nu, tenzij je een historisch gebouw renoveert, dan probeer je het er uit te laten zien zoals het er oorspronkelijk uit zag

Door: Pollie Op:

Iets verder kijken dan je neus lang is Pollie, kijk een wat een pracht gevel het gebouw van de voormalige sociale dienst heeft gekregen. Kijk eens naar de pakhuisachtige huizen aan de Havenstraat. Jij wilt dus plompverloren een vet modern gebouw.....ach ja .....jammer.

Door: Fred Vandervelde Op:

Fred, ik noem het kitch. Er is niks oorspronkelijks aan die gevelrij van de oude sociale dienst.

Het zou toch jammer zijn als je de metro uitstapt op halte Centrum en het eerste wat je ziet is een karakterloos pseudo oud gebouw. Kijk, het ontwerp dat er nu ligt, daar wordt ik ook niet opgewonden van, maar om er iets neer te zetten dat totaal geen verbinding heeft met de huidige tijd, dat vind ik zo'n gemiste kans.

Zoals ik hierbove al schreef: stel je voor dat ze vroeger ook de havenkade volbouwden met neo-classisistische gebouwen, dan zou dat nu toch ook geen goed tijdsbeeld meer tonen?

Bouw eerlijke gebouwen, daar kijk je een eeuw later nog met trots naar. Zet een zogenaamd oud gebouw neer en je wilt er later weer zo snel mogelijk van af

Door: Pollie Op:

Welk gebied en panden zijn in de VOP monumentaal? Allemaal onzin wat Versluijs uitkraamt. In de Emmastraat was dat blijkbaar niet aan de orde gezien de nieuwbouw naast schietvereniging Wilhelmina.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Dirk, je hebt helemaal gelijk. De VOP staat vol met met eerlijke arbeiderswoningen en daar is niets monumentaals aan. Ikzelf woon meer dan 25 jaar in deze buurt en het enige monumentale dat ik hier weet te vinden is het misschien het overgebleven bouwvallige stukje van de lijnbaan

Door: Pollie Op:

Naar aanleiding van het artikel van Herman van Nieuwenhuizen op Vlaardingen24 (https://www.vlaardingen24.nl/nl/nieuws/politiek/kiezersbedrog/20030) ben ik eens gaan luisteren naar wat Hans Versluijs nou eigenlijk echt gezegd heeft tijdens de commissie Stad van afgelopen donderdagavond. En wat blijkt? Hij vindt ook dat er weinig monumentaals aan de VOP is! Luister zelf even mee op https://vlaardingen.notubiz.nl/vergadering/486485/commissie%20Stad%2011-01-2018 vanaf 2:27 uur.

Letterlijk zegt Versluijs tegen Boers: 'U kent de wijk een beetje, zeker aan die kant van het spoor, ik zou dat niet zo maar monumentaal willen noemen.'

ONS.Vlaardingen legt Versluijs dus woorden in de mond die hij nooit gezegd heeft. Dat is niet zo fraai, maar blijkbaar wordt in de verkiezingsstrijd alles uit de kast gehaald. Treurig!

Door: Pollie Op:

ONS Vlaardingen claimt van alles, doet echt alles en beschadigd alles en iedereen om zeteltjes te winnen.. De VOP (waar ik woon) wordt met enige regelmaat neergezet als armoedig en de westwijk waar me moeder woont als onveilig. Daar ga je toch niet op stemmen? Ze hebben de afgelopen 4 jaar ook niets voor elkaar gekregen, ook al claimen ze wat anders....

Door: VOP-per Op:

O, o, o. Wat kan ONS.Vlaardingen toch liegen en bedriegen. Nu zegt Hoogendijk weer dat wat ze in het persbericht hierboven zeggen nooit gezegd hebben.

Luister mee op https://vlaardingen.notubiz.nl/vergadering/489259/gemeenteraad%2025-01-2018 om 3:54 uur. Versluijs ergert zich eraan dat ONS.Vlaardingen in een persbericht (dit bericht dus) heeft gezegd dat dankzij ONS.Vlaardingen hij nu met de bewoners van de wijk in discussie moet over dit plan. Want dat staat er echt. Maar nu zegt Hoogendijk dus dat ze dat niet in het bericht hebben geschreven.

Het begint hier in Vlaardingen wel een beetje Trumpiaanse vormen aan te nemen af en toe. Glashard ontkennen wat duidelijk waar is

Door: Pollie Op:

Kijk,(eigenlijk niet zo geachte) Polleke, ik ben er maar eens echt ingedoken in dat na luisteren van die opnamen. Je bent niet alleen verachtelijk je bent nog een aperte leugenaar ook. De opnamen terugluisterend zegt Versluijs aan Ron Boers van ONS.Vlaardingen toe dat hij ingesprek zal gaan met de bewoners. In de raadsvergadering ontkent Hans Versluijs dat hij dat heeft gezegd, en beste Polleke aan mijn oren mankeert niets. Hoogendijk ontkent vrvolgens dat, wat

Door: Fred Vandervelde Op:

Hans Versluijs zegt dat ONS.Vlaardingen in een persbericht iets heeft gezegd waarvan Hoogendijk zegt dat dat niet is gezegd. Hoogendijk zegt dat omdat Hans Versluijs daarover in de raadsvergadering liegt. LEES HET PERSBERICHT VERACHTERLIJKE POLLEKE. JE BENT BEZIG MET NEPNIEUWS.....MISSELIJK.

Door: Fred Vandervelde Op:

Beste Fred, eind vorig jaar, zie punt 14 van de raadsvergadering van 21 december, was al met de raad overeengekomen dat er met de buurtbewoners over dit soort plannen gesproken zou worden. ONS.Vlaardingen doet nu voorkomen dat zij Versluijs terug naar de bewoners gestuurd hebben en ik constateer dat dat niet zo is.

Dat zijn feiten en dat is geen nepnieuws

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: