De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Laat officieel eerbetoon

Bassie & Adriaan tentoonstelling geopend

Bassie & Adriaan tentoonstelling geopend

Het moest er een keer van komen en het kwam er gelukkig ook van: de officiële overzichtstentoonstelling over en mét de gebroeders Van Toor. Met als speerpunten in Museum Vlaardingen niet alleen hun nog nimmer geëvenaarde waaghalzerij als The Crocksons, maar bovenal ligt het zwaartepunt bij hun grensverleggende bestaan als circus- en tv-duo Bassie & Adriaan.

De opening van dit enige generaties plezier brengende duo was er een met een traan. Vaak ook een handelsmerk van een clown in dit jaar één na Corona is het triest te moeten constateren welke trucs het museum allemaal heeft moeten uithalen om een persbijeenkomst te kunnen organiseren.

Maar ja, het is niet anders. Dat de officiële opening van een ongekende lauwheid getuigde, ondanks buiten opgeluisterd met het bekende komisch getinte B&A vervoer en een draaiorgel dat, onwetend van alle menselijke sores, onvermoeibaar alle liedjes van dit illustere tweetal speelde, valt te wijten aan de algehele afwezigheid van kinderen.
   Hele generaties zijn opgevoed met B&A, maar enkel de officiële ouwetjes mochten de opening nog enig cachet geven. Gewapend met camera en microfoon of pen en papier dwong de huidige regelgeving Adriaan tot het lopen van vele rondjes met elke keer één persmens door de expositieruimte.

Het lijkt een illusie dat de huidige tentoonstelling de ruim 8.000 toeschouwers zal trekken zoals in 2017, toen in Theater Flamingo aan de KW Haven. Daarvoor gaat het leven te zeer op slot. Het succes zal dit keer uit de lengte moeten komen. De tentoonstelling loopt t/m 16 mei volgend jaar.

Dat B&A dit eerbetoon verdienen is een voldongen feit. Het is, zoals de titel van de expositie luidt, werkelijk een Schat aan herinneringen. Jammer dat het allemaal zo lang heeft moeten duren. Gelukkig was de opening nu nog te delen met de broers Bas en Aad en is de tentoonstelling een bezoek meer dan waard. Daar kan geen corona of Covid-19 tegenop.

Verder is het niet alleen voor museumbezoek leuk om binnen Vlaardingen een tocht te maken langs alle, en dat zijn er nogal wat, locaties waar B&A hun avonturen hebben beleefd. Met enig geluk kun je onderweg nog ergens een kopje koffie, thee of iets sterkers scoren.

Noot
Bij diverse Vlaardingse ondernemers in Vlaardingen kun je leuke B&A gadgets kopen. Speciaal voor deze gelegenheid verkoopt Het Tulpglas in de Hoogstraat Bassie & Adriaan bier en bij Bloembindersatelier Moois van Mooy in de Fransenstraat kun je een fraai boeket Bossie & Adriaan aanschaffen.

Museum Vlaardingen
Westhavenkade 54
3131 AG Vlaardingen

Website: www.museumvlaardingen.nl/tickets

Entree
t/m 2 jaar                      : gratis
3 t/m 12 jaar                 :  €   2,50
13 t/m 17 jaar               :  €   5,00
18 jaar en ouder           :  € 10,00

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag    : 10.00 t/m 17.00 uur
Zon- en feestdagen       : 12.00 t/m 17.00 uur

Reserveren verplicht

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker