De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

‘Een samenleving met aandacht en compassie’.

Zin op Zondag met Hans Alma

Zin op Zondag met Hans Alma

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst ‘Zin op Zondag’in De Windwijzer zal op zondag 20 september om 15.00 uur Hans Alma onze gast zijn en spreken over ‘een samenleving met aandacht en compassie’.

Hans Alma is bijzonder hoogleraar op de leerstoel Religieus Humanisme en Compassie aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Op zondag 20 september verzorgt zij een inspirerende lezing in De Windwijzer in de reeks Zin op Zondag. Een lezing over een samenleving die van aandacht, compassie en zorg kernthema’s maakt.

Sinds april van dit jaar doet Alma aan de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek naar zingeving en compassie. ‘Prachtige thema’s’, vindt zij. ‘Ik moest mijn onderzoek starten midden in de corona-lockdown. Uit alles wat ik las, zag en hoorde over hoe mensen op de crisis reageerden, ontdekte ik dat mensen zin vinden in aandacht. Voor elkaar, maar ook voor wat er om hen heen groeit en bloeit. Het is alsof de grotere afstand die we tot elkaar hadden gedurende de lockdown, onze aandacht juist verscherpte. Aandacht betekent ook: oog hebben voor elkaars leed. Zo wordt compassie een ander belangrijk element van hoe we zin ervaren in coronatijd. We vertalen aandacht en compassie naar zorg: we ontdekken hoe belangrijk zorg is als fundament voor een leefbare samenleving. Misschien besteden we daar te weinig aandacht aan in de “normale” hectiek van alledag. Ik wil niet terug naar dat “normaal” en wil met u delen hoe ik hoop bij te dragen aan een samenleving die van aandacht, compassie en zorg kernthema’s maakt.’

Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Zin op Zondag is van 15.00 - 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. Ook is er meestal een boekentafel. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95. Aanmelding vooraf is, i.v.m. de coronamaatregelen, verplicht. U kunt zich aanmelden via: aanmelden@dewindwijzer.nl

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker