Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Franciscus Gasthuis & Vlietland: 65 coronapatiënten opgenomen

Ziekenhuis schakelt leger in

Ziekenhuis schakelt leger in

VLAARDINGEN | SCHIEDAM | ROTTERDAM - Op dit moment zijn er 65 geregistreerde coronaviruspatiënten opgenomen in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Van hen worden er 16 op de IC verpleegd. Dat heeft het ziekenhuis zojuist in een persverklaring bekendgemaakt. Je kunt de verklaring hieronder in haar geheel lezen.

"Op dit moment zijn er 65 bewezen coronapatiënten, waarvan 16 coronapatiënten op de IC, die verpleegd worden binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland. Er zijn 9 coronaverdachte patiënten, waarvan we de uitslag van de test nog moeten afwachten.

In verband met opschaling van de IC-capaciteit en verdere uitbreiding van het aantal bedden voor coronapatiënten in Franciscus Gasthuis, worden cardiologiepatiënten nu zo veel mogelijk opgenomen in Franciscus Vlietland op de verpleegafdeling Cardiologie. Huisartsen zijn op de hoogte gebracht van deze maatregel en er zijn goede werkafspraken met hen gemaakt.

Het Ministerie van Defensie heeft de mogelijkheid geboden om extra zorgpersoneel aan te vragen. Hierop heeft het Franciscus gereageerd en dit heeft erin geresulteerd dat er 5 artsen en 10 verpleegkundigen vanuit Defensie binnen Franciscus gestationeerd zijn.

Het is van essentieel belang dat wij de beschikking blijven houden over goed opgeleid, gekwalificeerd personeel, die de juiste vaardigheden en competenties hebben om het zo belangrijke werk op de IC, SEH en cohortafdelingen te blijven doen. Er is binnen Franciscus aandacht voor de vitaliteit van al onze medewerkers, ook in deze crisistijd. Zo zijn er vandaag op de kritische afdelingen de eerste 'powernap stations' geplaatst, waardoor medewerkers indien nodig even kunnen uitrusten en opladen."

Hier lees je ons vorige artikel (maandag 30-3-2020) over het coronavirus en het Franciscus Gasthuis & Vlietland: In Franciscus liggen 59 coronapatiënten

Foto: een verpleegkundige neemt een 'powernap' (vrij vertaald: een dutje om op kracht te komen)

 

1 commentaar(en) op artikel "Ziekenhuis schakelt leger in"

Slaap lekker je hebt het verdiend hoop dat je even lekker kan slapen.

Al deze ellende die jullie op het moment mee maken. Slaap lekker Bedankt voor alle goede zorgen

.

Door: Corrie van Dijk Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker