De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bibliotheek Vlaardingen rijker met 11 nieuwe enthousiastelingen

Taalvrijwilligers gecertificeerd

Taalvrijwilligers gecertificeerd

Op maandag 25 februari hebben weer 15 enthousiaste taalvrijwilligers de basistraining Taal voor het Leven afgerond. Met de uitreiking van het certificaat werd laatste trainingsbijeenkomst feestelijk afgesloten.

De training, die ontwikkeld is door Stichting Lezen & Schrijven en die uit vier dagdelen bestaat, is bedoeld voor vrijwilligers die stadsgenoten willen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

Jose van den Bergh, accounthouder Laaggeletterdheid van de Gemeente Vlaardingen reikte alle 15 vrijwilligers (11 van Vlaardingen, 2 van Maassluis en 2 van Schiedam) een certificaat van Taal voor het Leven uit.

Na de training zijn de vrijwilligers klaar om aan de slag te gaan voor de Bibliotheek Vlaardingen. Als intaker bij de spreekuren, als taalmaatje, in het Taalcafé, of als docent voor de klas.

Vlaardingen telt bijna 15.000 laaggeletterden. Door het snel groeiende team van vrijwilligers, die in de Bibliotheek werkzaam is, kunnen we het verschil maken. Het motto ‘de Bibliotheek maakt je rijker’ krijgt op die manier nog meer betekenis. Rijker in letters, woorden, gesprekken en contacten!    

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Op maandag 11 maart is er van 15.00 tot 16.00 uur een informatieve bijeenkomst in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Coördinator Agnieszka van Maren vertelt over de verschillende vrijwilligersfuncties en de mogelijkheden die er zijn. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de bijeenkomst meteen opgeven waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt.

Waarom zoekt de bibliotheek taalvrijwilligers?
In de bibliotheek kunnen alle Vlaardingers tijdens vaste spreekuren terecht met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een aantal activiteiten. Zoals het Taalcafé, Schrijfcafé, Leesclubs, Klik & Tik cursussen over computer en het internet. Maar ook bijvoorbeeld sollicitatie trainingen. Daarnaast werkt de bibliotheek met vrijwilligers die als Taalmaatje individuele begeleiding geven.

Basistraining voor taalvrijwilligers
Op donderdag 21 maart start een basistraining voor taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier dagdelen, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen taalvrijwilligers meteen van start.

De bibliotheek heeft nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig. Ben je geïnteresseerd? Kom naar de informatiebijeenkomst op maandag 11 maart van 15.00-16.00 uur.

Of neem contact op met Agnieszka van Maren (Coördinator Basisvaardigheden) voor een persoonlijke kennismaking via b@vlaardingen.nl
Donderdag 21 maart start de laatste training van het voorjaar.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: