Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Alba’s heeft grote plannen

Stappen op stelten?

Stappen op stelten?

Het feit dat een Spaanse kok de pollepel zwaait en Ron de Wit exact 2.04 meter lang is, maakt van Alba’s nog geen Fawlty Towers. Het pittoreske torentje ten spijt. Voor een Hotel op Stelten is de eigenaar te serieus en … spreekt hij echt Spaans!

‘Onze nieuwe kok komt uit Valencia, niet uit Barcelona’ zegt Ron de Wit, als we op het matineuze terras in de zon zitten. ‘Hij weet van alles af en krijgt straks een gloednieuwe keuken met uitzicht op West- en Oosthavenkade.’
   Die keuken, daar is veel om te doen geweest. Onlangs en tijdens de jongste hittegolf liep het kwik in dit mini-hok en onhandige werkplek op tot een kleine 60˚ Celsius. Daar houden ook Iberische koks niet van.
   Toen de mogelijkheid zich (op 1 mei, red.) voordeed de “buren” aan het majestueuze hoekpand toe te voegen en de keuken te verplaatsen i.c. een etage te laten zakken … was daar geen enkele twijfel.
   Ron de Wit: ‘Een keuken gelijkvloers is praktisch voor iedereen; leveranciers, bedienend personeel, afwashulp, koks. Met borden balancerend over een trap mag dan van een kunstzinnige servicegerichtheid getuigen; praktisch is het niet.’
   Om de zaak te kunnen financieren is Alba’s een crowdfunding-actie gestart. Er is een slordige € 100.000 nodig om de zaak rond te krijgen. Wie hierin meegaat krijgt allerlei voordelen. Onderaan dit artikel staat hoe je informatie kunt verkrijgen.

Het nieuwe onderkomen wordt naast keuken met koude- en warme kant en afwashoek ook broodjeszaak en ijswinkel. ‘Maar alles op zijn tijd,’ aldus Ron de Wit. ‘We bereiden alles terdege voor. Beter iets later dan gepland, dan gebrek aan kwaliteit.’ De keuken zal volgens schema begin september operationeel worden.

Omdat Alba’s op de hoek zit van de Westhavenplaats en -kade is er volop zon. Nog altijd reden als enige op die plek om elke dag 10.00 uur de deuren open te gooien en het terras vol te laten stromen. Iets dat, de ene dag wat meer dan de andere, gestaag groeiende is.
   Het terras met 250 zitplaatsen wordt begin herfst “omschot” en voorzien van parasols met verwarming en loungebanken. Vanaf die tijd kunnen de gasten jaarrond droog en warm buiten zitten met uitzicht op een stukje mooi archaïsch en historisch verantwoord Vlaardingen dat met Led is uitgelicht (wit op doordeweekse dagen en met een kleur tijdens weekenden).

Alba’s gaat tevens het gevecht aan met het Zomerterras en wil minder gepassioneerde aficionados van het almaar meer geconditioneerde parkfeest een even muzikaal als culinair verantwoord alternatief bieden.
   Alba’s gaat uit van betaalbare arrangementen met een mix van pop en klassieke livemuziek. Op zaterdag 17 augustus zal dat zijn het Spaanse Quattro Grados. Een week later zorgt het Zuid-Amerikaanse Voz Cantante voor de nodige Couleur Musicale.
   Ook ontbreekt Nachtburgemeester Leo IJdo niet. Samen met Ron de Wit wordt juist besproken om op de maandagmiddag een paar keer bejaarden uit te nodigen en hun voor € 7,50 een paar onvergetelijke uurtjes te bezorgen met muziek, hapjes en drankjes.

Tot slot Ron de Wit: ‘We houden veel ballen in de lucht en er zal er best weleens eentje vallen. Maar zonder ideeën gebeurt er helemaal niks. Als Alba’s proberen we leven in uitgaand Vlaardingen te blazen en blaasje-voor-blaasje wordt die ballon groter.’

En die Spaanse kok … is die net zo gek als Manuel? En is Ron de Wit werkelijk zo lang als John Cleese? (*) Ga gerust een keertje kijken. Schuif aan en laat je verrassen in sfeer en kwaliteit.

Alba’s
Westhavenkade 1
3131 AB Vlaardingen

Telefoon: 010-333 55 75
E-mail: info@albas.nl
Website: www.albas.nl

Facebook: https://www.facebook.com/grandcafealbas/

Dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.

(*) De lengte van John Cleese is 1.96 meter.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen