De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Toename neerslag schuldige

Natte sokken: wateroverlast

Natte sokken: wateroverlast

DELFLAND - Vanaf 9 februari kun je grote, gekleurde sokken aan de waslijn zien hangen in Schiedam en Vlaardingen. Het Hoogheemraadschap Delfland wil hiermee de aandacht vestigen op een van de gevolgen van de klimaatverandering, te weten wateroverlast.

"Heb jij ook weleens last van natte sokken? Vind je dat ook zo vervelend? Vanaf zaterdag 2 februari (in andere steden dan Schiedam en Vlaardingen, red.) kun je zomaar grote, gekleurde sokken aan een waslijn tegenkomen. Wij hangen ze te drogen en zijn benieuwd naar jouw verhaal. De meeste van ons vinden natte sokken maar vervelend. Helaas zal het in de toekomst vaker voorkomen dat je sokken nat worden na een fikse plensbui. Al het regenwater dat in korte tijd valt, kan niet snel genoeg wegstromen waardoor er grote plassen op straat ontstaan of zelfs wateroverlast", schrijft het Hoogheemraadschap.

Dat voegt eraan toe: "Met deze ludieke actie willen we mensen prikkelen hier eens over na te denken. We vragen aandacht voor wateroverlast en dat het hebben van droge voeten niet zo vanzelfsprekend is. We willen graag het gesprek hierover aangaan en mensen vooral inspireren om hier samen een oplossing voor te vinden. Want iedereen kan een sokje bijdragen. Hoe? Kijk maar op www.nattesokken.nu of klets mee via facebook of twitter @hhdelfland."

Vanaf 2 februari hangen de eerste sokken te drogen in http://www.nattesokken.nu de gemeenten Den Haag, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg. Vanaf 9 februari hangen de sokken te drogen in gemeenten Westland, Vlaardingen en Schiedam.

1 commentaar(en) op artikel "Natte sokken: wateroverlast"

Kijk hoe de Belgen dat doen daar is een hele industrie ont staan van regenwater.daar is het verplicht om voor opvang te zorgen voor water,en dat word gebruikt voor wc en douche water..Kijk maar op regenwater.be

Door: A.D.den.Boer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: