Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waterweg Wonen gaat onderzoek doen

Mogelijk meer betonrot

Mogelijk meer betonrot

Na de ontdekking van ernstige gebreken in de bewapening in het beton van de galerijen van Zwaluwenlaan oneven, gaat Waterweg Wonen (WaWo) nu ook onderzoek doen naar gelijksoortige constructies van complexen aan de Koninginne-, Fazant- en Aalscholverlaan.  

Nadat galerij ophogingen, aangebracht voor betere toegang van de woningen, op drie etages waren verwijderd wegens geconstateerde defecten, kwamen de gevaarlijke gebreken aan de betonconstructie van de galerijen aan het licht (Lees: angstige-tijden-voor-bewoners-zwaluwenlaan-oneven).

24 januari kregen bewoners van Zwaluwenlaan oneven een brief van WaWo over deze kwestie en met het dringende verzoek niet in groepsverband op de galerij te gaan staan en geen zware items op de galerij te plaatsen. Dit teneinde de constructie zo min mogelijk te belasten. Nu is dus gebleken dat bij andere complexen dezelfde methode is gebruikt voor ophoging van de galerijen en balkons. Waar bij balkons er wel een waterdichte laag is gebruikt is dat bij de galerijen niet gebeurd. Gevolg is dat regenwater daar jarenlang vrij spel heeft gekregen en erosie heeft toegeslagen.

Overigens weet De Vlaardinger via bewoners van Zwaluwenlaan oneven, dat er diverse keren bij WaWo aan de bel is getrokken over stukken beton die spontaan naar beneden vielen. Daar is echter geen gehoor aan gegeven. Dat de gebreken nu zijn ontdekt, is min of meer een toevalstreffer. 

Lees ook: prettig-wonen-ammehoela

Renovatie balkon Zwaluwenlaan 26 juli 2007

 

6 commentaar(en) op artikel "Mogelijk meer betonrot"

Zijn dit niet de balkons op de zwaluwenlaan oneven?deze foto want aan de weg zijn de gallerijen niet.

Door: Marian Op:

Idd balkon

Door: Frank Maarleveld Op:

Nou toeval dat het ontdekt is.Er is zo vaak over gebeld,geen serieuze reactie.

Als het dan zo nodig is waar blijvende de steunpilaren.Die hadden er al kunnen staan toch.Weer laat WaWo ons barsten.

P.s foto zijn inderdaad de balkons

Door: C.penning Op:

Ze zijn nu bezig met stempelen

Door: Tosca Op:

En weer een verkeerde foto bij het artiekel. van de week al de hele verkeerde flat nu niet de galerij waarom het gaat.

lekker nieuws/stemming maken zo

Door: Klaas Op:

Klaas heeft duidelijk het artikel niet gelezen. Er staat balkon. Was namelijk allang aangepast. En stemming maken? Ach, ga eens met bewoners in gesprek. Feiten liegen niet.

Door: Frank Maarleveld Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker