De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

In gesprek met Paul de Laat van het Franciscus Gasthuis & Vlietland

Kinderarts over kinderen en corona

Kinderarts over kinderen en corona

De basisschoolkinderen zijn weer naar school. Hoe zit het nou met kinderen in deze leeftijdsgroep en het coronavirus? Dat vroeg Jan Willem de Boer gisteren aan kinderarts Paul de Laat van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Er zijn weinig kinderen die coronaklachten krijgen, dat wijzen de cijfers en de praktijk uit, zegt dokter De Laat, maar waarom dat zo is, kunnen de wetenschappers nog niet verklaren.

De Laat vindt dat het goed is dat alle kinderen weer naar school gaan, ook de kinderen die tot een risicogroep behoren en/of een chronische ziekte hebben. Niet naar school gaan betekent dat een kind onthouden wordt van belangrijke lesstof en die stof is ook iets dat van groot belang is in de ontwikkeling van een kind.

Waarom moeten de leerkrachten wél afstand van de leerlingen houden en zich van beschermend materiaal bedienen? De kinderen geven het virus bijna niet door, maar omgekeerd kunnen de leerkrachten het virus wel doorgeven aan de kinderen, zo is de uitleg. 

Als kinderen hooikoortsachtige klachten hebben, wat dan? Als ze dat elk jaar hebben, dat ze in deze maanden van het jaar moeten niezen en branderige ogen hebben, is er volgens De Laat geen reden tot ongerustheid. Is het voor het eerst en/of hebben ze er koorts bij, dan kan het een luchtweginfectie zijn ten gevolge van het coronavirus of ander virus. Raadpleeg dan de dokter.

Als er een vaccin gevonden wordt, wat dan? Is het dan raadzaam om ook de kinderen te laten vaccineren? Daarop antwoordt Paul de Laat bevestigend.

Het bovenstaande is een samenvatting van het gesprek. Voor de volledige informatie raden we je aan de complete film te bekijken, onder deze link.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker