De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

6 AED’s in Vlaardingen-Holy

Hartverwarmend initiatief OVH

Hartverwarmend initiatief OVH

Sinds woensdag 16 september 2020 kun je je met gerust hart door Holy bewegen. Die dag zijn er recent liefst 6 Automatische Externe Defibrillators of AED’s in gebruik genomen. Met de AED kun je iemand bij een hartstilstand reanimeren en dus levens redden.

Wethouder Bart Bikkers nam bij de Utrechtlaan 53 nummer zes in gebruik. Gelukkig betrof het hier slechts een officiële handeling. De AED’s zijn een nuttige en noodzakelijke gift van Ondernemersvereniging Vlaardingen-Holy (OVH).
   Bestuurslid Cor Huis in ’t Veld verwoordde het als volgt: ‘Holy heeft een relatief hoog percentage (iets meer dan 50%) bewoners van de totaal circa 13.500 dat 45 jaar is of ouder. Dat geeft een verhoogde kans op hartfalen en daarom dit initiatief.’

De AED’s, er zijn er inmiddels 19 in Vlaardingen-Holy, zijn, veelal in de openbaarheid en voor ieder toegankelijk, bij burgerhulpverleners opgehangen. Een AED hebben is één ding, ermee durven omgaan een ander.
   Het exemplaar aan de Utrechtlaan hangt aan de garage van Suzanne Doornheijn. Zij is opgeleid BHV’er en getraind in het hanteren van de AED. Zij is een van de liefst 130 burgerhulpverleners die Holy rijk is.

Cor Huis in ’t Veld: ‘Als OVH vernamen we dat er een tekort was aan AED’s. Vanuit ons fonds hebben we het benodigde bedrag bijeengebracht middels een extra bijdrage via de OZB; een jaarlijks te ontvangen bedrag van het Ondernemersfonds Vlaardingen, dat kan worden besteed aan speciale projecten.
   Met de ingebruikneming van deze zesde AED is er voldoende dekking op dit gebied.’

Meer OHV-projecten
OHV heeft in het recente verleden meerdere projecten opgepakt en succesvol afgerond:

  • Lift Waterpoort waardoor mindervaliden eenvoudig en veilig op en van de rondvaart gezet kunnen worden
  • Aanpassing schoolpleinen De Ark en De Hoeksteen met thema: Spelen en bewegen
  • Realisatie geitenmelkmachine Stadsboerderij voor scholen: Waar komt de geitenkaas vandaan?!
  • Licentie aankoop bewegingsprogramma Golden Sport voor ouderen 55+ verzorgd door Fernhout Fysiotherapie

Projecten nog uit te voeren:

  • Financiële bijdrage Bloemencorso door Vlaardingen (2021)
  • Camerabeveiliging Winkelcentrum Holiërhoek

Fotobijschrift
Wethouder Bart Bikkers en bestuurslid Cor Huis in’t Veld activeren AED in bijzijn burgerhulpverlener Suzanne Doornheijn en Dirk Jan van der Weerdt, voorzitter Ondernemersfonds Vlaardingen.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker