De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Lentiz | Groen van Prinstererlyceum heppum ...

Gouden Schoolkantineschaal

Gouden Schoolkantineschaal

Lentiz | Groen van Prinstererlyceum heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat het voedingsaanbod van de kantine gezond is. De schaal is geldig tot het einde van het kalenderjaar.

Lentiz | Groen van Prinstererlyceum heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op het assortiment van gezonde broodjes, groente en fruit. Daarnaast is er altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt tot het maken van gezondere keuzes. Vorig jaar behaalde de school nog een zilveren Schoolkantine Schaal. Afgelopen jaar zijn er flinke stappen gezet op weg naar een nog gezondere schoolkantine. De school en Van Leeuwen Catering zijn dan ook blij met de erkenning van hun harde werk door het Voedingscentrum.

Gezonde leefomgeving
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Leerlingen brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. “We zijn er trots op dat de school en onze medewerkers de gouden Schaal uitgereikt krijgen.

Het laat zien dat wij ons houden aan de richtlijnen voor de Gouden Schoolkantine. Hiermee wordt onze gezamenlijke inzet beloond om de leefomgeving van jongeren gezonder te maken!” aldus Vicky Verschuuren, manager Gezondheid- en Duurzaamheid bij Van Leeuwen Catering en verantwoordelijk voor het assortiment binnen de schoolkantine van o.a. het Groen van Prinstererlyceum.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Fotobijschrift
v.l.n.r.: Jolanka Philipse, Voedingscentrum; Harry Chambone, directeur Lentiz | Groen van Prinstererlyceum; Ellen van der Kuijl en Marieke Konings, Van Leeuwen Catering.

Profiel Van Leeuwen Catering
Van Leeuwen Catering uit Leidschendam heeft als gezond, duurzaam en sociaal ondernemer de lat hoog liggen. Met onze concepten ONTDEK, (H)eerlijk Groen en FOOD4YOU laten we in de schoolkantines zien dat bewust eten en drinken heel lekker is. Zo stimuleren we bewust leven al bij de jeugd. Van Leeuwen Catering begon in 1971 als zuivelhandelaar en is uitgegroeid tot een gezonde cateraar van formaat.

We hebben zo’n 250 medewerkers en zo’n 125 gezonde en duurzame schoolkantines in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, die samen zo’n 90.000 leerlingen bedienen. ONTDEK, (H)eerlijk Groen en FOOD4YOU hebben een assortiment dat voor tachtig procent uit gezonde producten bestaat. Zo helpen we scholen op weg naar een in het schoolbeleid verankerde gezonde kantine. Met DICHTBIJ bieden we gezonde en duurzame catering bij gemeentes en instellingen, waarbij lokaal centraal staat.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: