De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Goede Doelen dag

Geuzencollege rent voor weeshuis in India

Geuzencollege rent voor weeshuis in India

Op het Geuzencollege is het op 5 december op de onderbouwlocaties West en Holy traditiegetrouw Goede Doelendag. Volgens de overlevering krijgen kinderen cadeautjes en snoepgoed van de goedheiligman en zijn pieten. De leerlingen van het Geuzencollege breken met deze traditie: zij geven in plaats van dat zij krijgen. De vraag is hoeveel geld de onderbouwleerlingen dit jaar bijeenhalen voor het goede doel!

De eersteklassers van de Arij Koplaan bijten het spits af. Terwijl twee groepen de stormbaan betreden om zoveel mogelijk gesponsorde rondjes te rennen, volgen de overige groepen diverse leuke workshops, zoals nagelverzorging, mandala's kleuren, kerstcrea, boksen, debat, handlettering, muziek en pannenkoeken bakken. Daarnaast kopen de leerlingen aan het begin van de Goede Doelendag een strippenkaart voor één euro of vier lege statiegeldflessen. Zij kunnen hiermee huisgemaakte of door Koekela en de Hema (Vlaardingen centrum) ter beschikking gestelde lekkernijen kopen of deelnemen aan leuke activiteiten. Na de eersteklassers gaan de tweedejaarsleerlingen fris van start. Voor de klas die het meeste geld ophaalt, stellen Albert Heijn (Holy) en Dirk van den Broek (Vlaardingen West) een beloning ter beschikking.

De opbrengst van de Goede Doelendag van de Arij Koplaan komt via Stichting Derde Wereld Hulp bij weeshuis Tulip Garden in India terecht. Drie leerlingen uit de bovenbouw en hun begeleiders zullen het weeshuis, dat al jaren door de bovenbouw gesteund wordt, dit schooljaar gaan bezoeken.

De onderbouwleerlingen van het Geuzencollege Holy zetten zich op deze vrolijke, gezellige en kleurrijke dag eveneens in voor Tulip Garden, alsmede voor het Sint Franciscus tegen borstkanker!

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker