Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Start bouw voor zomer 2020 - jaar later gereed

Gay-Living in Waaigat

Gay-Living in Waaigat

Dat het Waaigat aan de Markt een gewilde plek is om te kunnen en mogen wonen is duidelijk. Nadat familie Groen anderhalf jaar terug het meubelpaleis annex winkelcomplex aan Hermon Erfgoed uit Zeist verkocht, meldde de her-ontwikkelaar van historisch wonen zich bij Gay-Living. Rond de zomer van 2021 wordt het wooncomplex opgeleverd.

Initiatiefnemer Jan Nieuwenhuis van Gay-Living: ‘We werken vaker samen met Hermon. Zijn goede bekenden van elkaar. Nu dus Vlaardingen, een mooie plek waar volgend jaar zomer de sleutel in 17 voordeuren van huurappartementen worden gestoken.’ Architect Houdijk wil de karakteristieke gevels bewaren. Achter de voorgevel wordt het moderner, met staal en glas.

Gay-Living
Het initiatief Gay-Living is van Jan Nieuwenhuis. Hij neemt hiervoor zijn eigen ervaring als uitgangspunt. Volledig zelfstandig en in openheid leven is wat hij doet en dat wil hij graag zo houden. Het idee om later zelfstandig te wonen in een complex met andere homo’s spreekt hem aan, veel meer dan een appartement in een algemeen wooncomplex.

‘Ons hele leven kiezen we voor een sociale omgeving waarin we omgaan met gelijkgestemden. Dat willen we vasthouden, zodat we nooit meer terug de kast in gaan. Er zeker van kunnen zijn dat je in een veilige omgeving kunt blijven wonen, is daarbij essentieel.’

Wat doet Gay-Living?
Gay-Living bouwt aan wooncomplexen voor de LHBT-gemeenschap. Hun concept voorziet aan de ene kant in zelfstandig wonen en biedt aan de andere kant allerlei “services”, die de gemeenschap belangrijk vindt. Denk aan horeca, een sportschool, maar ook het gebruik maken van zorg. Bewoners kunnen tot op hoge leeftijd bij Gay-Living blijven wonen, zolang ze dat willen.

Inschrijven
Wie een woonstee aan de Markt ambieert, zal nog even moeten wachten met inschrijven. Als aanstaand voorjaar/zomer de bouw start, kunnen liefhebbers zich via onderstaand website inschrijven.

Na inschrijving volgt een intakegesprek met Gay-Living waarna de gelukkigen bekend worden gemaakt. Jan Nieuwenhuis: ‘In dit gesprek, waarbij we ervanuit gaan dat inschrijvers te goeder trouw zijn, komen de kandidaten naar voren die het project een warm hart toedragen en in aanmerking komen voor een appartement.’
   Op de vraag hoe de doelgroep uit te filteren zegt hij: ‘Dat kunnen we niet. Al is het niet het eerste gesprek dat we op dit punt voeren. We gaan ervanuit dat enkel mensen uit de LHTB-gemeenschap interesse hebben. Het zou trouwens uniek zijn, als er mensen valsspelen vanwege de bijzondere locatie.’

Gay-Living
Info: www.gay-living.nl

 

2 commentaar(en) op artikel "Gay-Living in Waaigat"

Geen goed idee Jan.

Integratie is het woord, geen separatie. Dat laatste leidt tot apartheid

Door: Willem Op:

Sexuele voorkeur discriminatie. Opzeker geen goed idee.

Door: Diana Plooij Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker