De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

15 december 2019, Kerstmarkt in het Stadshart

Ervaar de ultieme kerstsfeer in Maassluis

Ervaar de ultieme kerstsfeer in Maassluis

Terwijl 2019 ten einde loopt en de temperatuur daalt wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe editie van de inmiddels vertrouwde kerstmarkt. Deze succesformule zal dit jaar al weer voor de 11e keer plaats vinden in de huidige vorm. Kerstmis is een feest van tradities, één van die tradities is de jaarlijks terugkerende kerstmarkt in het stadshart van Maassluis.

 

Uniek in de regio
Traditiegetrouw vindt de kerstmarkt plaats op de derde zondag van December.
Waan u in de tijd van Charles Dickens met ruim 100 “Dickens” figuranten, laat u verrassen door kleine sketches of neem een kijkje bij toneelbakkerij “In de Soete Suikerbol” – Wip 3. Slenter langs de ruim 100 kramen of koop uw kerstcadeaus bij één van de speciaalzaken die het stadshart rijk is. Tijdens deze kerstmarkt zijn er optredens van koren, modeshows en straattheater.
De bezoekersaantallen blijven stijgen, en zelfs bezoekers van buiten de regio komen graag meegenieten van de unieke sfeer die het historisch stadshart van Maassluis biedt.

Kerstmarkt 2019
Ook de editie van 2019 belooft weer iets moois te worden.
Net als voorgaande
jaren wordt eraan gewerkt om alle generaties te bekoren, kerstmis is tenslotte een feest van samenzijn; jong en oud. Er rijden ook dit jaar diverse taxibusjes heen- en weer tussen verschillende ouderencomplexen, zodat ook de oudere generatie kan genieten van de gezelligheid die de kerstmarkt te bieden heeft. Speciaal voor deze oudere generatie is er een koffietafel georganiseerd in de zalen van de Immanuel kerk.
Dit jaar zijn er o.a. optredens van het Charles Dickens ensemble, Het Spoorkoor en is er een er prachtige afsluiter aan Zuidvliet.
Geen parkeerstress, naast drie gratis parkeerplaatsen rijdt er vanaf de parkeerplaats aan de Sportlaan een gratis pendel bus heen- en weer.
Volg daarvoor de aangegeven parkeerroute vanaf de rotonde aan de Laan 1940-1945/Vermeerlaan.

Kerstlichtjes wandeling door het Stadshart
Ervaar Stadshart Maassluis bij kaarslicht tijdens een sprookjesachtige kerstlichtjes wandeling op vrijdag 13 december.
Alle kinderen van Maassluis e.o. zijn welkom tijdens deze bijzondere avond.
Er zal om 19:00 uur worden vertrokken vanaf het Bloemhof, waarna men over door kaarslicht verlichte vlieten aankomt op de Markt, hier zal door Burgemeester Haan de mooiste kerstboom van Maassluis worden ontstoken.

Tijdens deze wandeling zal er een spannend maar sprookjesachtig verhaal worden verteld, aangevuld met toneelspel en verrassende elementen. Ook zijn er optredens van Popkoor Moving Voices en Sisters inside the sugarcoated peach.
 

Deelnemers worden van harte uitgenodigd ook een lichtje mee te brengen, dit kan een lampion zijn, maar ook een verlichte step of bolderkar. Zolang het maar in kerstsfeer is. Voor de kinderen is er met dank aan Brasserie 2012 na afloop warme chocolademelk. Presentatie deze avond ligt in handen van Fleur van Gelderen.

Sponsoren
De werkgroep is zeer dankbaar dat zij ook dit jaar weer op de steun van diverse sponsoren mogen rekenen. De kerstmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door, Ervaar Maassluis, Euro Products, Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o., Bouhuisen Groep, Nooteboom tours, Stadshart Maassluis, Rabobank Westland, Brasserie 2012 en de vele vrijwilligers/figuranten.

Helemaal op de hoogte blijven wat er tijdens de kerstmarkt gaat gebeuren of foto's terug zien van vorige jaren?

Volg dan: facebook.com/Kerstmarktmaassluis


 

Vrijdag 13 december 2019: 19:00 uur – 21:00 uur
Zondag 15 december 2019: 12:00 uur – 17:00 uur 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker