De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Proefboringen asbest Oeverbos

Dieper onderzoek

Dieper onderzoek

Afgelopen zomer is asbestverdacht materiaal gevonden en verwijderd in het nieuw ingerichte Oeverbos in Vlaardingen. Toen hebben Staatsbosbeheer en DCMR afgesproken dat er ook dieper in de grond onderzoek moet plaatsvinden naar de aanwezigheid van asbest.

Proefboringen
Dat onderzoek begint komende woensdag 20 februari. De eerste week zullen over het hele terrein met een handboor proefboringen worden gedaan van 50 centimeter diep. De twee à drie weken daarna worden de speel- en ligweides intensiever onderzocht door het graven van proefsleuven met een graafmachine. Tijdens deze werkzaamheden is het Oeverbos gefaseerd afgesloten voor het publiek. Deze afsluitingen worden ter plekke aangegeven. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om het publiek te begeleiden. De uitkomsten van het onderzoek worden in maart verwacht.

Herinrichting oostelijk deel Oeverbos
Staatsbosbeheer heeft, in opdracht van Recreatieschap Midden-Delfland, het oostelijk deel van het Oeverbos opnieuw ingericht. Omdat in het verleden vervuilde baggerspecie is gestort, is in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en DCMR de locatie gesaneerd.

Westelijk deel Oeverbos
Het onderzoek vindt plaats in het oostelijke en niet in het westelijke deel van het Oeverbos. Het westelijke deel van het Oeverbos wordt pas over een aantal jaren gesaneerd en heringericht. Rijkswaterstaat gebruikt nu het westelijke deel van het Oeverbos als werkterrein voor de aanleg van de Blankenburgverbinding.

2 commentaar(en) op artikel "Dieper onderzoek"

wat een onzin .....zoals bekend is asbest ongevaarlijkindien het vochtig is....dus in de grond is het altijd vochtig,en zal geen gevaar opleveren voor wie dan ook.Dit is pure geld verspilling en onwetendheid bij de betrokkenen,zeker DCMR.die moeten beter weten.

Door: L.Mooyman Op:

O ja en in de warme zomer als het grondwater peil zakt en er stof wolken ontstaan bij maai werkzaamheden of zo dan is het natuurlijk ook niet gevaarlijk???? En dadelijk met alle werkzaamheden voor het blankenburg project

Door: Geoffrey eleveld Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: