De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Voor 6 regio's

Deze regels gelden na zondag 18.00 uur

Deze regels gelden na zondag 18.00 uur

Het kabinet heeft voor zes regio's, waaronder Rotterdam-Rijnmond (inclusief Schiedam), extra maatregelen aangekondigd. Bovendien zijn voor de regio Rotterdam-Rijnmond door de veiligheidsregio aanvullende maatregelen gesteld. Alle nieuwe maatregelen gaan aanstaande zondag om 18.00 uur in. De horeca gaat eerder dicht 's nachts. Het is verboden je in gezelschappen van meer dan vijftig mensen te begeven, zowel binnen als buiten. Er is meldplicht voor organisaties voor samenkomsten van meer dan 50 personen. Er moeten bij instanties en winkels venstertijden komen exclusief voor kwetsbare personen.

De zes regio's met veel besmettingen zijn:

  • Amsterdam-Amstelland
  • Rotterdam-Rijnmond
  • Haaglanden
  • Utrecht
  • Hollands-Midden
  • Kennemerland

Voor alle zes deze regio's gaat vanaf aanstaande zondag 18.00 uur gelden:

  • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
  • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
  • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Specifieke maatregelen die vanaf aanstaande zondag 18.00 binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gelden:

Intensivering handhaving:
• Gerichte controles waar doelgroepen samenkomen, zoals bij feestzalen, sportaccommodaties en studentensociëteiten.
• Gebiedsgerichte acties (met brandweer, stadsbeheer, toezicht, politie, wijkwerkers en een grote actie).

Beschermen kwetsbare personen:
• Venstertijden voor kwetsbare groepen bij overheidslocaties: stadsdeelkantoren, bibliotheken, zwembaden, etc.
• Aan branches / sectoren wordt verzocht om venstertijden in te stellen voor kwetsbare groepen bij bijvoorbeeld winkels (supermarkten) en musea.

Doelgerichte aanpak:
• Vergrote aandacht voor studenten en jongeren. Gesprekken met studenten(sport)verenigingen. De studenten zelf worden hierbij betrokken (bijvoorbeeld d.m.v. student-assistentschappen coronabestrijding in huizen en andere locaties) en urgentie van naleven maatregelen wordt onder de aandacht gebracht via universiteiten/hogescholen of eventueel een gemeentelijke campagne.
• Gesprekken met specifieke doelgroepen/branches/sectoren (horeca / studentenverenigingen) over de urgentie van de naleving van maatregelen, gelegenheid bieden om tot een goede bedrijfsvoering binnen de maatregelen te komen en te schetsen wat de consequenties zijn indien de situatie niet verandert. Gesprekken via bestaande (gemeentelijke / stadsdeel) netwerken.

Communicatie algemeen:
• Extra aandacht wordt gevraagd voor alle corona-maatregelen in het openbare leven zoals winkels, horeca, gebouwen, feestlocaties, buiten en binnensport en thuis (handhygiëne). Dat wil zeggen: handen wassen, handen desinfecteren bij binnenkomst, 1,5 m goed respecteren, looproutes handhaven, winkelmandjes en wagentjes weer tellen en desinfecteren, gezondheidschecks altijd toepassen, registratieplicht in de horeca controleren enz. enz.
• Communicatie-aanpak gericht op het veilig organiseren van bijeenkomsten / feestjes in huiselijke kring.

Overig:
Het helpen organiseren van veilige sociale activiteiten gericht op jongeren / studentenvereniging (uitgezonderd (buiten-)sporten)

Coronasituatie in regio Rotterdam-Rijnmond volgens GGD
De huidige situatie rondom het coronavirus in regio Rotterdam-Rijnmond, volgens rapportage door GGD Rotterdam-Rijnmond van 18-9-2020

Woongemeente Positieve testen gisteren
(17 september)
Totaal positief
(4/9 - 17/9)
Incidentie*
(Per 100.000 inwoners)

Albrandswaard

4

32

142

Barendrecht

16

79

191

Brielle

7

4

64

Capelle a/d IJssel

24

74

144

Goeree-Overflakkee

9

31

79

Hellevoetsluis

11

28

95

Krimpen a/d IJssel

3

22

85

Lansingerland

19

69

142

Maassluis

4

35

116

Nissewaard

13

53

75

Ridderkerk

6

40

95

Rotterdam

206

1.362

234

Schiedam

12

132

172

Vlaardingen

16

91

141

Westvoorne

1

11

82

Totaal

351

2.329

178
       

Overlijdensgevallen
(4/9 - 17/9)

4

   

Ziekenhuisopnames
(4/9 - 17/9)

53

 

*) Incidentie betekent: het relatieve aantal nieuwe besmettingen (in de afgelopen 14 dagen) per honderdduizend inwoners per gemeente

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker