Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen verbindt stad

De vlag gaat uit in Vlaardingen

De vlag gaat uit in Vlaardingen

In de laatste vergadering die de gemeenteraad vóór de coronacrisis werd de motie “Vlaggen Openbare Gebouwen” van ONS.Vlaardingen aangenomen. De eerste vlaggen werden, als daad bij het woord, vrijdag 3 april opgehangen; 13 april volgen er nog twintig.

In deze motie niet alleen de vraag aan de gemeente om vlaggen uit te hangen op openbare gebouwen, maar ook werd opgeroepen om Vlaardingse ondernemers te vragen om zoveel mogelijk de Vlaardingse vlag uit te hangen om verbinding tussen alle Vlaardingers te symboliseren.

De coronacrisis gooide roet in dit kleurrijke eten, zoals bij veel zo niet alle acties en evenementen. ‘Maar ONS.Vlaardingen blijft een partij van actie en houdt zo contact met de ondernemers,’ aldus een raadslid.

‘Zo zagen wij in het nieuws de vlag “Met Elkaar, Voor Elkaar” voorbijkomen. De opbrengst gaat volledig naar het Rode Kruis. Daarop namen we contact op met Ondernemersfonds Oostwijk om te vragen of ondernemers de vlag massaal wilde uithangen op de Schiedamseweg; een belangrijke verbindingsweg.
   De ondernemers reageerden enthousiast en regelden binnen de kortste tijd de financiering, vlaggenstokken en de vlaggen.

Voor ONS een hartverwarmende reactie, zo kunnen we massaal de Vlaardingers die de noodzakelijke boodschappen doen en zich naar de binnenstad bewegen, een hart onder de riem steken.

Wij hopen dat dit initiatief aanstekelijk werkt en overslaat op andere ondernemers en juichen het toe als binnenkort deze vlag of de Vlaardingse driekleur massaal in de stad te zien wapperen.’ Wie ook een vlag wil en ondernemer is in de Oostwijk kan zich melden bij Bob Meulendijk van Zonnepanelen Vlaardingen. Dat kan per telefoon (06-1426 2521) of per e-mail (info@zpvl.nl).

Tot slot aldus ONS: ‘We zijn nu door de coronacrisis wat verder van elkaar als ruim 71.000 Haringkoppen, maar in ons hart dichter bij elkaar dan ooit.’

Op termijn, als het coronavirus definitief een hoek is ingedreven, worden de Rode Kruisvlaggen permanent vervanger door de Vlaardingse driekleur.

1 commentaar(en) op artikel "De vlag gaat uit in Vlaardingen"

Mijjn vlag hangt al te wapperen vanaf eind maart hang 4 hoog.

Door: Corrie van Dijk Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker