De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Koningshof Maassluis podium

Congres: Een Groene Visie op Midden-Delfland

Congres: Een Groene Visie op Midden-Delfland

Het Midden-Delflandgebied, groene long van de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Steeds meer mensen weten de rust, ruimte en weidsheid die Midden-Delfland biedt, te waarderen. Hoe ziet de toekomst eruit? Wat zijn de kansen en wat zijn de bedreigingen voor het gebied?

De Midden-Delfland Vereniging organiseert daarover een congres dat plaatsvindt donderdag(middag) 14 maart in Maassluis. Voorzitter Koos Karssen: ‘De toekomst van ons prachtige gebied ligt ons na aan het hart. Met enige bezorgdheid zien wij veel op ons afkomen, zoals de groei van de steden en de infrastructuur die dat met zich meebrengt, klimaatverandering en energietransitie.

Houden we het gebied groen en open of rukt de woningbouw toch op? Is er toekomst voor de boeren en onze voedselproductie? Is de grutto nog wel te zien en te horen in 2040? Wordt de recreatiedruk niet te groot met het groeiende aantal inwoners?’

Sprekers
Gastsprekers zijn topambtenaar Rob van Brouwershaven, programmadirecteur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Hans van den Heuvel, directeur van landbouworganisatie LTO Nederland en Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten. Koos Dijksterhuis, bekend van zijn columns in Trouw en auteur van het Handboek voor natuurwandelingen, verzorgt een gesproken column.

Panel
Een paneldiscussie volgt, met Zuid-Hollands gedeputeerde Han Weber, de wethouders Bert Wijbenga (Rotterdam), Sonja Smit (Midden-Delfland), Roel van Buuren (biologische melkveehouder uit Maasland) en Wim Warbout (recreatieondernemer in Midden-Delfland). Uiteraard krijgt iedereen vanuit de zaal de gelegenheid om mee te praten over een gezonde toekomst voor burgers, boeren en buitenlui.

Op het programma staan verder de presentatie van Gebiedstafel Central Park door Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft en voorzitter van de gebiedstafel, en de aanbieding van het boek Polderen over de A4 in Midden-Delfland. Inpassing en compensatie.  Het boek, een uitgave van de Midden-Delfland Vereniging naar een idee van Henk Tetteroo en geschreven door Kor Kegel, beschrijft het proces van besluitvorming en aanleg van deze ‘weg van de meeste weerstand’.

Praktische informatie
Het congres in Theater Koningshof (Uiverlaan 20, 3145XN Maassluis) begint met een streeklunch om 12.30 uur (inloop vanaf 12 uur). Het congresdeel start op donderdagmiddag 14 maart om 13.30 uur en duurt tot 16 uur. Aanmelden via Wil van Dalen: wil@middendelflandvereniging.nl, 06-10 19 40 79.
Zie ook: www.middendelflandvereniging.nl.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: