Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Opname ziekenhuis gestegen van 26 naar 27

Besmettingen in Vlaardingen 115 (+17)

Besmettingen in Vlaardingen 115 (+17)

Het aantal gemelde inwoners uit Vlaardingen dat als coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen, is sinds gisteren gestegen van 26 naar 27. Het aantal gemelde inwoners uit Schiedam dat in het ziekenhuis is opgenomen wegens besmetting met het coronavirus (COVID-19) is al sinds twee dagen gelijkgebleven op 30. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per 11 april 2020. Ook blijkt hieruit dat het aantal vastgestelde besmettingen in Schiedam is gestegen van 65 naar 76 en in Vlaardingen van 98 naar 115.

Voor geheel Nederland is het zo dat er vandaag 189 patiënten bij zijn gekomen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn 132 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld, zo licht het RIVM toe.

Tot nu toe zijn er 24.413 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De nieuwe meldingen komen uit alle 12 provincies, maar met 411 (31%) kwamen de meeste nieuwe meldingen uit de provincie Zuid-Holland. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis getest worden als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt zichtbaar in de meldingen, omdat 550 (42%) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft.

De cijfers van de ziekenhuisopnames van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn, aldus het RIVM.

Overzicht landelijke cijfers per 11-4-2020

Positief geteste personen

 24.413 (+1.316)
Ziekenhuisopnames   8.386

(+189)

Overleden personen

  2.643 (+132)

 

Hier kun je ons artikel over de RIVM-rapportage van gisteren lezen.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker