De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Joeri Krznaric start bij SOCATOTS

Peutersport en -spel

Peutersport en -spel

In Brazilië is het al ruim 15 jaar een op voetbal geïnspireerde hit: SOCATOTS: sport en spel voor de allerkleinsten. Wie denkt dat jongens en meisjes van 1 tot 5 jaar de discipline missen om een drie kwartier (speelse) opdrachten te volgen, die zit er dan ook finaal naast.

Deze unieke sport- en spel vorm is erop gebaseerd de kindermotoriek en - lenigheid, zowel als taal en coördinatie te ontwikkelen naast een verbeterde luisterhouding. Dit alles gebeurt tijdens gestructureerde lessen waarbij concentratie en de spanningsboog automatisch worden vergroot. Het is een goede stap in de opgroeirichting als deze vaardigheden later op de basisschool noodzaak zijn.
   En zeg nu zelf: Wat is er voor een kind nu leuker dan met leeftijdgenoten al bewegend spelenderwijs samen te werken!

SOCATOTS is een gedegen doordachte formule waarbij professioneel getrainde coaches het voortouw nemen. Maar, dat doen zij niet alleen. Ouderlijke assistentie is hierbij onontbeerlijk. Al is het maar om de vorderingen van je kind van dichtbij mee te maken en vriendschappen te zien ontstaan een verrijking van de opvoeding.

Zoals alle goede dingen vroeg of laat Vlaardingen en Schiedam bereiken is ook nu SOCATOTS aangeland. We spraken met Vlaardinger Joeri Krznaric, die vanaf 11 juli a.s. twee dagen aan de slag gaat als trainer/coach; eerlijk verdeeld over Schiedam en Vlaardingen.

Joeri Krznaric werkt vanuit een vaste baan bij het in Pijnacker zetelende Double Sports als sportdocent: ‘Double Sports is mijn vaste werkgever. Beide banen zijn prima te combineren, want liggen in elkaars verlengde.
   Ik werd geattendeerd op SOCATOTS door Henk de Zeeuw. Hij wees me op de mogelijkheid als franchisenemer de allerkleinsten te gaan trainen. Dat leek en lijkt me nog altijd iets bijzonders. Kan ook haast niet wachten tot het 11 juli is. Maar met alle voorbereidingen vliegt de tijd.

In het kort leer ik de peuters niet alleen omgaan met hun lichaam door veel bal gerelateerde oefeningen. Het is breder. Cognitieve vaardigheden worden ontwikkeld, net als het concentratievermogen en bijvoorbeeld het maken van kleurenassociaties.
   Dat doen we door het afwerken van korte parcours. Moeten de kinderen, enige eis is dat ze wel kunnen lopen, een pilon omtikken of een bal met rechts plaatsen. Het zijn maar korte voorbeelden.

Het is de bedoeling dat we in beide plaatsen op termijn een gymzaal huren. Nu nog wordt er buiten getraind, buiten Excelsior 20. Dit vanwege de coronacrisis. Het is een try-out en als alles goed gaat … dan zien we wel waar de grenzen liggen.
   Dat steeds meer landen SOCATOTS adopteren zegt me dunkt wel iets over het positieve karakter ervan.’

Wie zich nu inschrijft kan in juli een gratis les volgen. Normaal kost een les € 9,00. Ook hierin zit een gratis les verweven. Op dit moment zijn de eerste inschrijvingen binnen en het project krijgt body.
   Niet alleen vanuit SOCATOTS speelt ook Double Sports een stimulerende rol middels het faciliteren van bijvoorbeeld springkussens. Double Sports is de vaste werkgever van Joeri Krznaric en een voorstander van SOCATOTS.

Joeri Krznaric: ‘We zitten in de laatste fase van de voorbereidingen. Zo moet er zowel in Schiedam als Vlaardingen een vaste gymzaal worden gehuurd. Maar we starten op 11 juli buiten op het veld van Excelsior 20. Uiteraard zullen we ons richten naar de coronaregels. In deze maand is deelname trouwens gratis. De lessen duren 45 minuten en de prijs voor deelname is € 9,00 per keer.

Het concept van SOCATOTS is vanuit Brazilië langzaam de wereld aan het veroveren. Dat gaat stapsgewijs. Onder andere op Aruba mag het al een succes heten. Ik doe Vlaardingen en Schiedam (nog) als bijbaan, maar wie weet waar dit sportieve scheepje strandt.

SOCATOTS richt zich op het speels eigen maken van bovengenoemde eigenschappen. Na een korte warming-up doen we 1-2 techniekvormen. Gevolgd door een parcours van 20 minuten. Denk aan springen door een hoepel, door gaten kruipen en afwerken op de goal.
   De oefenstof is in bakermat Brazilië vastgelegd. Van daaruit worden de lessen gegeven. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor eigen inbreng. Maar alles in overleg, natuurlijk.

Verder is er het om filmapps te maken ter ondersteuning en inspiratie.’

Interesse om eens een gratis proefles met de allerjongste(n) mee te maken? Hieronder volgen contactgegevens.

SOCATOTS
Contact: Joeri Krznaric
Telefoon: 06-5755 7635

Website: www.socatots.nl
Facebook: socatots vlaardingen / schiedam
Instagram: socatots vlaardingen/ schiedam

Dat het op voetbal geïnspireerde SOCATOTS juist in Brazilië de wieg had staan mag een pré heten. Het land werd bij de heren al vijfmaal wereldkampioen. Bij de dames behaalden As Canarinhas tot op heden een bronzen en een zilveren medaille. Dat mag de Hollandse burger moed geven op een niet alleen educatieve, maar ook sportieve toekomst!

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker