De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

1-2 winst tegen VFC

DVO’32 in stadsderby de betere

DVO’32 in stadsderby de betere

Na de nipte maar flink aangekomen nederlaag van 0-1 aan de marathonweg vorige week tegen CION stond de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf vandaag voor de moeilijke opgave aan de sportlaan een goed resultaat te boeken tegen VFC.

Het zeer wisselvallig presterende DVO’32 leverde echter een prima wedstrijd af. 1-2 winst, en gezien het veldspel en de kansen had het ook zomaar op 2-5 of zo kunnen eindigen. DVO’32 was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij met goed combinatievoetbal. Tel daarbij een levensgevaarlijk counterende thuisploeg op die ook zijn kansen kreeg en de ingrediënten voor een heerlijke stadsderby zijn daar.

Na een kleine 10 minuten had DVO al een speldeprik uitgedeeld toen Colin Pleijsier Floris Keizerwaard in stelling bracht maar zijn schot vloog over en vlak daaropvolgend uit een voorzet van Frank Boer kreeg Robin den Breems een grote kans op de 0-1 maar VFC's keeper redde. De scheidsrechter verzuimde daarna een flinke charge op Wesley de Heij met geel te bestraffen en zag een corner voor DVO’32 over het hoofd. Om vervolgens de late tackle van DVO’s Gert Jan van der Veen binnen de beruchte lijnen ook onbestraft te laten. Pffff men kon hier allemaal vraagtekens bij zetten.

Keeper Ruben Verboon van de gasten moest op het halfuur redding brengen maar het was slechts uitstel van executie want de thuisploeg nam met een mooie kopbal van Nino Netten uit een diepe bal de leiding, 1-0 . DVO’32 kreeg vlak voor de thee nog de uitgelezen kans op de 1-1 toen de rappe Colin Pleijsier 1 op 1 ging vanaf rechts echter zijn schot spatte uiteen op de paal zodat de rust werd bereikt met een 1-0 voor VFC. Na de break kreeg wederom Colin Pleijsier de uitgelezen kans op de gelijkmaker maar weer was de kans niet aan de aanvaller besteed en bleef VFC overeind.

DVO’32 kreeg steeds meer vat op de geel zwarten al moest DVO’s sluitpost Ruben Verboon nog een keer met een uiterste krachtsinspanning redden op een kopbal van VFC spits Nino Netten, de gelijkmaker hing in de lucht. Een kopbal van Robin den Breems werd nog van de lijn gehaald maar een goed kwartier voor tijd waren Gert Jan van der Veen en daaropvolgend Nico Huijer er verantwoordelijk voor dat Tim Kievit koelbloedig als hij is de verdiende 1-1 binnenschoot. VFC was helemaal van de leg, wat achtereenvolgens de keeper, de aanvoerder en de spits binnen no time een gele prent opleverde. Frank Boer klaarde de gehele linkerkant, leverde de perfecte voorzet af en Robin den Breems schoot de zege binnen voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf. Kreeg ook nog geel voor aanmerkingen op de leiding maar zal toch net als heel DVO’32 een goed gevoel aan de verdiende overwinning overhouden.

Volgende week komt het laag geklasseerde Vierpolders naar de marathonweg maar in deze competitie kan zoals men ziet iedereen van iedereen winnen. DVO is gewaarschuwd, opgepast dus. 

 

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Pieter van der Veen, Wesley de Heij, Gert Jan van der Veen ( c.), Ruud Durinck (72e Tim Kievit), Robin den Breems, Colin Pleijsier (56e Nico Huijer), Floris Keizerwaard (83e Mark Verkade).

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker