De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bloed, zweet en tranen voor nieuwe overwinning

Costello van Steenis slaat door

Costello van Steenis slaat door

Vrijdag 30 november om 02.00 uur Nederlandse tijd trad Vlaardinger Costello van Steenis in het Windsor World Casino in Thackerville (USA, Oklahoma) in de ring tegen de geroutineerde en bekende Chris Honeycutt. Het beloofde een supergevecht te worden tussen twee stijlen: de worstelaar uit het land van Trump versus de Hollandse staande vechter.

Wie de moeite nam de Bellator-app te downloaden kon de partij live meebeleven. Dinsdag 4 december kwam De Vlaardinger Costello tegen bij een grootgrutter en maakte een afspraak. Het viel op dat zijn gezicht er, behoudens een klein sneetje bij de wenkbrauw, maagdelijk uitzag. ‘En? Gewonnen?’ Een glimlach van oor-tot-oor vertelde meer dan 1.000 woorden. En dat sneetje? ‘Hij schampte met zijn handschoen langs mijn voorhoofd. Dat is alles.’

Door deze winst maakt de stadgenoot een reuzesprong op de ranking van de MMA Bellator waarbij vergeleken die van Neil Armstrong op de maan een hupje voorwaarts was. Hij is op weg naar de absolute wereldtop.

Een dag later, gewapend met koffie en een kersenvlaai met ruim slagroom, volgde dit verhaal. Costello, het lijdt geen twijfel, mocht “droog” toekijken en antwoorden. Voor hem geen overbodige calorieën. Slechts een banaantje was zijn deel. Tegenover hem broer Gino, die zaterdag 8 december in het Engelse Chichester na een eerder Belgisch optreden een vervolg aan zijn nog prille avonturenreeks geeft.

Ter verklaring: bij het MMA is een maximum van 5 wedstrijden per jaar. Costello heeft een contract voor 4 stuks. Hiervan heeft hij er 3 winnend afgesloten en er zijn nog 6 maanden te gaan. Hij staat op de reservelijst voor als er afvallers zijn en hoopt op 15 en 16 december in Hawaï alsnog aan de bak te kunnen.

Niet opgebrand? ‘Nee. Ik voel me top. Hoewel ik op punten heb gewonnen en 3 x 5 minuten strijd heb geleverd voel ik me zo fit als een hoentje. Ben klaar voor nog een wedstrijd. Vandaar dat ik de vlaai aan me voorbij laat gaan.’

De strijd. ‘Het was een saaie pot. Chris Honeycutt (Ranking 54) is een echte Amerikaanse worstelaar. Die willen enkel grondgevechten en punten maken, dat is niet mijn ding. Ik ben van het schoppen, slaan en stoten. Sta dus liefst op mijn benen. Dan ben ik op mijn best. Op dat schaafwondje bij mijn wenkbrauw na ben ik ongeschonden. Zat geen moment in de problemen. Ben alleen een beetje stijf, maar dat kan ook komen van de 10,5 uur (via Londen) vliegen en te weinig beenruimte.’

Voorspel. ‘Dit gevecht werd later aangekondigd dan normaal. Had maar 6 weken om te trainen en voor te bereiden. Omdat ik 14 dagen eerder uit een trainingskamp kwam was dat geen probleem. Daarbij dateerde de vorige wedstrijd van 18 mei dit jaar; ik was gretig en Honeycutt had dus pech. Zelfs de scheidsrechter zei dat ik er een leuke pot van had gemaakt. Geloof me als ik zeg: Dat telt.

Naast trainen bekijk ik filmpjes van mijn tegenstanders. Je wilt toch weten hoe iemand vecht. Nu ik op de ranking ben gestegen (Was: 111) wordt de tegenstand heftiger en is oriëntatie op het spel van de ander meer-en-meer noodzaak. Het wordt steeds professioneler allemaal. Ik wil naar de absolute top en dus moet mijn team meegroeien.’

Thackerville. ‘Wat een saaie stad. Ik hoop hier nooit meer te komen. Alles mijlenver uiteen en geen taxi of Uber te krijgen. Heb zelfs een lift moeten nemen van de MMA-crew. Anders had ik misschien nog in dat winkelcentrum gestaan. De zaal was met 1.500 man uitverkocht en de sfeer daar was okay. 14 mooie potten en geslaagd als kijkspel. En waren er veel vechters van de UFC, de concurrerende bond.’

Toekomst. ‘Nu dus nog een wedstrijd en dan hopen op contractverlenging. Ik zie het positief in. Heb naast overwinningen veel complimenten gekregen voor mijn open en aantrekkelijke vechtstijl. Hoop wel dat de volgende keer op televisie wordt uitgezonden bij Spike. Nu moet je een app downloaden. Via mijn Facebookpagina en Instagram kun je met me meekijken. Ik verzamel alles wat beschikbaar is aan beeld. Maar het kan beter. Ook daarvoor moet ik stijgen op de lijst. In het linker rijtje komen, om het in voetbaltermen te zeggen.’

Gino van Steenis. Gino, de jongere broer van Costello, is uit hetzelfde vechtershout gesneden. Nu nog staat hij aan de basis van zijn carrière. Zaterdag 8 december aan de Engelse zuidkust mag hij optreden tegen de lokale held Sam Gibson.
   Weetje: Eveneens Vlaardinger en MMA-vechter Kevin Sas treedt die avond aan tegen de tweelingbroer van de Engelsman.

Sponsors. Hij zegt het niet hardop, maar Costello is op zoek naar sponsors. Grote bedragen mogen maar zijn niet noodzakelijk. ‘Met een paar duizend euro is al veel mogelijk,’ aldus vader/begeleider Robert-Jan van Steenis. ‘Of faciliteren met bijvoorbeeld een auto in bruikleen. Op dit punt zijn we nog pril.’
   Costello: ‘Nederland is, net als tweede vaderland Spanje, niet het meest geschikte land voor sponsoring van een vechtsporter. Daarvoor moet je bakermat Amerika of Engeland zijn. Zelf zie ik, gezien het karakter van de sport, bijvoorbeeld wel iets in een producent als accu’s; kracht en taaie duurzaamheid. Niet opgeven.

Er gaan verder geruchten dat volgend jaar een tournooi op Hollandse bodem plaats gaat vinden. Costello verheugt zich erop, maar vraagtekens omringen vooralsnog het speelveld, de ring met kooi.

Sociale & andere media
Facebook: Costello "The Spaniard" van Steenis
Instagram: costello_mma
Contact: Ricardo Wondel (Fight Team Wondel) ph. 06-2279 9509.
E-mail : fightteamwondel@hotmail.com

 

51 commentaar(en) op artikel "Costello van Steenis slaat door"

Top artikel !!!

Door: Ricardo Op:

Deze man gaat de hoogste top bereiken #nextmiddleweightchamp

Door: Ken Smit Op:

mooi! hij gaat naar de top!

Door: jacob Op:

Jaja en weer een pot gewonnen, hij behoord bij de wereldtop, dit is nog maar het begin!!!! Voor Gino geld het zelfde, 2 mannen die er volgas voor gaan, vechten zit in hun, en geloof mij ik weet er alles van, met een goeie leraar als Ricardo en een goede wil, kan je al ver komen, cos ben trots op je maat, zelfde geld voor Gino!!!!

Deze wereld is nog lang niet van ze af..... osu

Door: Elko schenk Op:

Ruim verdiend, top gevecht!

Door: Friso Op:

mooi gevecht en leuk artikel !

Door: Leon Op:

Top artikel! De nieuwe kampioen💪

Door: Joffrey Op:

Ik ben al jaren fan van The Spaniard ...hij en zijn broertje komen er wel. Allebei echte doorzetters en super aardig in de omgang. Respect voor hun en het hele team !!

Door: Richard Simpson Op:

super gevochten!👊

Door: Nick Op:

Op naar de top maar dat komt wel goed

Door: Billy Op:

Costello heeft meerdere lessen overgenomen bij MMA vlaardingen en heeft een karakter even sterk als zijn vechtstijl. Die schopt het nog ver! ;)

Door: Max Op:

Gefeliciteerd Cos en zijn team! De eerste stappen zijn gezet! Hoop dat dit artikel jou een leuke sponser opleverd, alvast succes met je volgende clash.

Door: Martijn Op:

Mooi gevecht, winst was zeker verdien! Op naar de volgende slachtoffer :-) the only way is up..

Door: Rayen Op:

De Steenis brothers, jullie gaan heel ver komen. Costelle ga zo door je wordt zeker kampioen van bellator.

Door: Selim Ozturk Op:

Geweldig trots dat deze jongen ons !! Land op de kaart zet !! Op zó een hoog niveau ! nieuwe kampioen (Costello van steenis) en ook complimenten naar MMA Vlaardingen(Ricardo) top prestatie Team Costello en Team MOUSASI Trots op Jullie !!.

Door: Karel Visser Op:

Top top deze mannen zijn van een andere hout gesneden. 👍🏽👍🏽

Door: David Op:

Ik vond het wel een spannende pot hoor! hopelijk kan ik volgende keer gewoon lekker lui vanaf mn bank kijken op Spike

Door: Casper Op:

Costello en Gino hebben beiden heel veel talent ,en dat gecombineerd met hun werklust en atletisch vermogen is een zeldzaam recept voor kampioenen.

Het zijn ook nog eens super vriendelijke gasten.

Daarbij hebben zij ook nog een goede trainer als Ricardo die de jongens goed begeleid.

Door: Honza Op:

De gebroeders Van Steenis: topatleten, gedisciplineerd, oersterk en altijd bereid om iedereen van MMA Vlaardingen, jong en oud, te helpen. Costello en Gino zijn boegbeelden voor de sport. Bert

Door: Bert Op:

Goed artikel, Up coming champs 💪

Door: Robin Op:

Wat een leuk artikel!

Als ik zie wat Costello allemaal doet voor de sport, gaat hij snel de top behalen.

Door: Nancy Ganga Op:

Deze mannen weten wat doorzetten is. Ben blij om deze broeders om me heen te hebben. Een grote inspiratie voor velen

Door: Kevin sas Op:

Costello And Gino two real and good fighters, just keep moving forward and show the world .💪🏽👊🏾🥊🏆

Door: Nuno

Door: Nuno Freitas Op:

Leuk om te lezen!

Door: Stefan Op:

Geweldig gevochten. Terecht gewonnen. Costello past in het rijtje Mousasi, Struve, Overeem en Coenen. Ga zo door!!!!

Door: Felix Op:

Klasse! Goed bezig Costello en team! Osuuu!

Door: Martijn de Jong Op:

Top talent! Binnenkort weer trainen Cos!

Door: Sam Op:

Gefeliciteerd meester costello en goed gecoached meester ricardo

Door: Noah Op:

Top Artikel voor 2 toppers die keihard doorstoten tot ze allebei aan de top of the Mma world staan !! FIGHT EN RESPEKT

Door: Robert jan Van steenis Op:

Geweldig...De beste..!

Door: Milena en Shanaia Op:

Het is ook top om te zien hoe ze met de jeugd bezig zijn!!

Door: Simon Harly Op:

Sterk artikel.

De gebroeders van Steenis zijn topsporters die alles voor de sport over hebben.

Op naar het volgende gevecht....

#mma Vlaardingen

#future champ

Door: Marvin Op:

Super goed gedaan! Trots dat hij ook de trainer is van me zoon.

Door: Ashna Khoenkhoen Op:

Top vechters met een top team en een top trainer. Dit kan niet fout gaan. Op naar de top

Door: Cihan Akdemir Op:

Costello en Gino als broers voor mij, ze gaan het ver schoppen in de wereld van MMA! Trainen voor hun doel doen ze als geen ander en daar zijn wij heel erg trots op!

⚔️TeamvanSteenis⚔️

⚔️FightTeamWondel⚔️

Door: Jay Jay Op:

Leuk om te lezen! Probs aan Costello en succes voor Gino!!

Door: Rens Op:

Future champ! 💪

Door: P.N.K. Op:

beide hebben een oog voor details en willen de technieken perfect uitvoeren. super sterk maar ook super aardig die combinatie zie je niet vaak..

Door: Haris Hajric Op:

Mooie, harde, spannende partij ! Bedrijven, sponsor deze jongen!!! Costello is uit het juiste hout gesneden; hij gaat ver komen. Dit geeft je bedrijfsnaam ook mooie exposure.

Door: Paul Gruntjes Op:

Mooi artikel! Weer keihard trainen en Nederland op de kaart zetten! 👊👊👊

Door: Sonny Op:

Leuk interview! Costello en Gino gaan beiden ver schoppen in het MMA, geen twijfel.

Door: Carlos Op:

Costello ik ga ervan genieten hoe jij de top beklimt en iedereen onderweg laat zien wie er de beste is.

Ricardo echt ook veel respect voor jou, een coach die echt voor ze team staat en weet wat een killerworkout is !

Door: Floyd Op:

Top talenten 100%!

Ook alle lof en respect voor trainer Ricardo Wondel. Keiharde en technische trainingen, altijd gemotiveerd en weet alles uit je te halen en zelfs nog meer. Mma Vlaardingen is een top gym!

Osu

Door: Maurice Oomen Op:

Lekker bezig!! Blijf zo doorgaan!!

Door: Ashfaak Jagga Op:

Verhaal gelezen, het gaat over 2 broers die keihard trainen om de top te behalen. En weet je het gaat ze nog lukken ook! Zij trainen o.a. bij M.M.A Vlaardingen welke geleid door Ricardo Wondel. Bijgestaan door andere trainers geven zij op een hoog niveau les. Bij M.M.A. Vlaardingen staan respect en dicipline hoog in het vaandel. Costello en Gino van Steenis vergeet deze namen niet..

.....

Door: Richard vanLoenen Op:

Respect

Costello voor de prestatie op

Bellator 210 goed beheerst de 3 x 5 min uitgevochten en je hoofd er niet bij verloren heel veel vaardigheden laten zien en er weer goed van kunnen leren (en voor ons een goede training uit de stoel in de stoel en stampen op de grond van de spanning (Top prestatie ) Trots voor het hele Team Wondel onder leiding van Ricardo & team Mousasi en zeer zeker Voor onze Vlaardingers die trots er op mogen zijn van die topsporters onder zich te hebben

Gino van Steenis aankomend weekend ga jij je gevecht neerzetten en kunnen bij jou de remmen los je gaat knallen succes

Door: M.J.S Op:

Leuk artikel en Costello en Gino, ga zo door!

Door: Ringo Op:

Niet alleen toekomstige mma grootheden, maar ook aardige spontane jongens die graah hulp bieden aan jongens die ook willen groeien als vechter. Heel veel respect en ze gaan kampioen worden!

Door: Stjepan Op:

Supertof artikel!! Steijn traint al jaren bij jou en Ricardo, ben ik ook trots op. Je doet het supergoed!

Osu👊🏻

Door: Maaike Schellen Op:

Perfect gevochten, klasse!!!

Door: Kevin Op:

Dit wordt zijn jaar!!!

Door: Santos Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: