De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Oud VFC talent in de eredivisie

ADO legt doelman Youri Schoonderwaldt meerdere jaren vast

ADO legt doelman Youri Schoonderwaldt meerdere jaren vast

ADO Den Haag heeft Youri Schoonderwaldt (foto) voor meerdere jaren vastgelegd. De 20-jarige talentvolle doelman heeft een contract tot medio 2022 getekend in het Cars Jeans Stadion. In deze overeenkomst is een optie voor nog één seizoen opgenomen.

Schoonderwaldt is bezig aan zijn derde jaar bij ADO Den Haag, dat hem in de zomer van 2017 overnam van VFC Vlaardingen. De keeper werd afgelopen winter, vlak voor het trainingskamp in Zuid-Spanje, overgeheveld naar de eerste selectie. Terwijl hij al regelmatig bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat, keepte Schoonderwaldt dit seizoen het merendeel van de duels in Jong ADO Den Haag. Op 10 juli 2018 stond de goalie voor het eerst onder de lat bij het eerste elftal in een oefenwedstrijd (0-2 winst tegen WHS), maar de goalie wacht nog op zijn officiële debuut.

Passie

,,Ik ben hartstikke trots op dit moment”, zegt Schoonderwaldt over zijn eerste contract op de clubwebsite. ,,Voetbal is altijd al mijn passie geweest. Van kleins af aan had ik de droom om profvoetballer te worden en deze droom is nu werkelijkheid geworden bij deze mooie club. Ik ben een lange keeper, die goed op de lijn is en sterk in de één-op-één duels. Daarnaast heb ik een goede trap met links en vind ik uitstraling belangrijk.”

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker