VLAARDINGEN - De beantwoording van de vragen door het college van B&W over de aanhoudende problemen met de straatverlichting in de Westwijk roept volgens politieke partij Heel de Stad weer en wel heel erg veel nieuwe vragen op.
In de antwoorden zijn verschillende inconsistenties en onvolledigheden te vinden, met name over de meldingsprocedure, de samenwerking met Stedin en de communicatie richting bewoners. Daarnaast ontbreken concrete verbeterplannen om herhaling van dit probleem te voorkomen.
Om deze punten te verduidelijken en inzicht in verdere actie te krijgen, stelt Heel De Stad noodzakelijke vervolgvragen. Hieronder een overzicht van de tekortschietende antwoorden.
Kritische punten volgens Heel De Stad
1. Inconsistenties in meldingsprocedure
- Het college stelt dat meldingen correct zijn doorgegeven, terwijl Stedin aanvankelijk geen meldingen had geregistreerd.
- Dit roept vragen op over de effectiviteit van het meldingssysteem en de communicatie tussen gemeente en Stedin.
2. Gebrek aan standaardtermijnen
- Er is geen duidelijke termijn voor het oplossen van ondergrondse storingen.
- De gemeente stelt dat snelle oplossingen niet altijd mogelijk zijn, maar neemt geen stappen om dit proces te verbeteren.
3. Onvoldoende communicatie met bewoners
- Het college geeft aan dat bewoners in uitzonderlijke gevallen geïnformeerd worden, maar definieert niet wanneer dit gebeurt.
- Er wordt geen structureel communicatieplan voorgesteld, ondanks de vele klachten over onzekerheid bij bewoners.
Schriftelijke vervolgvragen
4. Geen duidelijke verbeterplannen
- Hoewel er wordt gesproken over een nieuw systeem in 2025, ontbreekt een concrete aanpak om storingen structureel sneller en efficiënter op te lossen.
Schriftelijke vragen
Aanhoudende storing en communicatie
· "Kan het college aangeven waarom de storing al vier dagen aanhoudt zonder oplossing?" Uw antwoord:
· Het college noemt ‘sluimerende storingen’ als oorzaak en verwijst naar eerdere reparaties, maar geeft geen concreet antwoord op waarom de storing niet binnen een vastgestelde termijn is opgelost.
In dit staccatoachtige tempo stelt Heel De Stad liefst 25 vervolgvragen. Wellicht wat aan de lange kant lijkt het alsof de gemeente dit over zichzelf afroept door niet op essenties van vragen in te gaan en stomweg vaak met "Ja", of "Nee" te antwoorden terwijl duidelijk is dat hiermee geen passend antwoord is gegeven.