Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.
Beantwoording artikel 34-vragen over politie-vrijwilligers
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Boers (fractie Boers) over politie-vrijwilligers vastgesteld.
Toelichting:
De politie in Vlaardingen prijst zich op dit moment gelukkig met 12 politievrijwilligers. Voor de functie van politievrijwilliger gelden dezelfde opleidingsvereisten als voor de politieambtenaren die beroepsmatig in dienst treden (variërend naar niveau). Omdat prioriteit toegekend moet worden aan de opleiding van de politieambtenaren die beroepsmatig bij het korps in dienst willen treden, is het aantal opleidingsplekken voor politievrijwilligers binnen de Politie Eenheid Rotterdam het komend jaar tot drie beperkt. Hoewel zowel de politie in Vlaardingen als het college dit betreurt, is het om die reden niet zinnig om lokaal in te zetten op de werving van meer politievrijwilligers. Wanneer de opleidingscapaciteit dit toestaat, wordt er weer een impuls gegeven aan de werving van politievrijwilligers.
Beantwoording artikel 34-vragen over horeca
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Boers over horeca vastgesteld.
Toelichting:
Het college onderschrijft dat de gedwongen sluiting van winkels, kappers, sportscholen, de culturele sector et cetera ook in Vlaardingen ondernemers hard raakt. Zij zijn dan ook verheugd met de versoepelingen die vrijdag 14 januari jl. bekend zijn gemaakt, waardoor winkelen en sporten weer mogelijk is.
Bekrachtiging van de per parafenbesluit vastgestelde subsideaanvraag voor de ZIA bij de MRDH: instroom en doorstroom in de zorg
Het college van burgemeester en wethouders heeft het parafenbesluit ter vaststelling van de subsidieaanvraag voor de ZIA bij de MRDH: instroom en doorstroom in de zorg bekrachtigd.
Toelichting:
De tekorten aan goed opgeleid personeel in de zorg zijn groot en nemen de komende jaren alleen maar toe als we niets doen. Werken in de zorg is voor veel mensen niet aantrekkelijk, onder andere vanwege de hoge werkdruk. Zorginstellingen hebben dagelijks te maken met de problemen die de tekorten opleveren.
Om dit knelpunt aan te pakken in onze regio werken zorginstellingen, onderwijs en de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam samen in de Zorg Innovatie Academie. Het stimuleren van (zij-)instroom en doorstroom het (blijven) bieden van perspectief is belangrijk. Goede begeleiding bij de opleiding, maar ook bij in- en doorstroom is essentieel, maar staat door druk op de capaciteit ook altijd onder druk.
De partners die met elkaar samenwerken in de Zorg Innovatie Academie (ZIA) starten projecten voor zijinstroom en doorstroom naar zorgopleidingen en naar een baan in de zorg. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op te leiden voor Verzorgende Individuele gezondheidszorg niveau 3 (VIG3) omdat daar de tekorten het grootst zijn. De Frankelandgroep zich op 20 werkzoekenden en cliënten van Stroomopwaarts. De Zonnehuisgroep richt zich met 32 kandidaten op doorstroom van huidige medewerkers van niveau 2 naar niveau 3. De trajecten vullen elkaar mooi aan, bieden gelegenheid om te kijken wat werkt en wat niet en om van elkaar te leren.
De subsidie die wordt aangevraagd bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is bedoeld om de begeleiding van deze projecten uit te breiden, zodat versnelling plaatsvindt, doordat meer mensen tegelijk kunnen worden opgeleid.
Werkplan 2022 DCMR Milieudienst Rijnmond
Het college van burgemeester en wethouders heeft:
het Werkplan DCMR 2022 vastgesteld,
de brief aan de directeur van de DCMR vastgesteld.
Toelichting:
Jaarlijks maakt de DCMR een werkplan voor de werkzaamheden die de milieudienst namens de gemeente uitvoert. Het werkplan 2022 is in overleg met de gemeente opgesteld en geeft invulling aan de wettelijke taken op grond van de Wet milieubeheer, Wabo en Wet bodembescherming op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Verder geeft het invulling aan relevante bestuurlijke thema's, zoals risicogericht- en informatiegestuurd toezicht, aanpak van veiligheids- en milieuproblematiek van specifieke branches en energiebesparing bij bedrijven en instellingen.
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijfswoning Maasssluissedijk 208
Het college van burgemeester en wethouders:
heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Bedrijfswoning Maassluissedijk 208,
is overgegaan tot formele tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan Bedrijfswoning Maassluissedijk 208.
Toelichting:
Het doel van het bestemmingsplan is het mogelijk maken van een bedrijfswoning ter vervanging van de twee gesloopte bedrijfswoningen op de locatie Maassluissedijk 202. De woningen stonden aan de oostzijde van de caravanstalling. Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding bleek het noodzakelijk beide woningen te slopen en zijn er afspraken gemaakt over de realisatie van een nieuwe bedrijfswoning op een andere locatie.
Beantwoording zienswijzen gebiedsvisie Broekpolder
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording zienswijzen Gebiedsvisie Broekpolder 2040 vastgesteld en verzonden aan de gemeenteraad.
Toelichting:
De Federatie Broekpolder heeft gezamenlijk met de gemeente een gebiedsvisie voor de Broekpolder opgesteld. Betrokken instanties, zoals Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap van Delfland, DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam hebben input geleverd. In de visie wordt beschreven wat de ontwikkelrichting is van het gebied voor de komende tien jaar. Zo willen de Federatie en de gemeente er gezamenlijk voor zorgen dat het gebied zich verder ontwikkelt als natuur- en recreatiegebied waar Vlaardingen ook in de toekomst van kan genieten. Van 29 september tot en met 12 november 2021 lag de visie ter inzage. Op 2 november is voor verenigingen en andere organisaties in de Broekpolder een informatieavond gehouden. Er zijn 7 zienswijzen ingediend; 5 namens een bedrijf of stichting en 2 van particulieren uit de gemeente Vlaardingen.