De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Sprookjes van Andersson worden realiteit?

Voortgang meer bestuurskracht

Voortgang meer bestuurskracht

De gemeenteraad heeft op 19 februari het onderzoeksrapport van Andersson Advies naar de bestuurskracht in Vlaardingen behandeld. Hierbij zijn door de gemeenteraad afspraken gemaakt om uiterlijk 9 mei om voorstellen te presenteren om de bestuurskracht in Vlaardingen te versterken.

De collegevormende partijen hebben het initiatief genomen om alle raadspartijen uit te nodigen op woensdagmiddag 6 maart en vrijdagavond 8 maart. Doel van deze gesprekken is om te inventariseren hoe het beoogde meerderheidscollege kan worden gevormd. Al dan niet met een extra wethouder binnen het al zittende college of door middel van gedoogsteun vanuit de raadspartijen.

Binnen de ambtelijke organisatie is een werkgroep gestart die onder andere de zware dossiers, zoals genoemd in het rapport Andersson, voor 9 mei financieel inzichtelijk maakt en realistische scenario’s voorlegt. Waarbij meerjarige dekking wordt voorgesteld aan de gemeenteraad.

3 commentaar(en) op artikel "Voortgang meer bestuurskracht"

samenstelling van de werkgroep kan ik vinden op …. bij ….

Door: Han Raeijmaekers Op:

Laat mij raden.

Mevrouw Somers van de leefbaren aast op een wethouderszetel. Dat doet ze immers al jaren. Omdat ze zich continu op een verkeerde manier uit. Gaat ook nu een wethouderspost aan haar neus voorbij. Meneer Kegel van D66 daarentegen heeft al zo duidelijk laten weten dat hij wethouder wilt worden. Daar kan geen misverstand over bestaan. Zoals we van D66 gewend zijn gaat hij met zijn partij alle kanten op. Constructief noemt D66 dat. De gedoogsteun komt natuurlijk van de voormalig SP leden. Succes inwoners van Vlaardingen!

Door: Oud-vlaardinger Op:

Er wordt een werkgroep gestart? Wie geeft daartoe opdracht?

Wie gaan daar aan deelnemen en op welke wijze gaan zij de zaak rekenkundig benaderen. Er liggen nogal wat dossiers die al eens zijn doorgerekend, gaan we die ook over doen?

Door: verwarde bewoner Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: