De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Veiligheid, zorg en welzijn scoren hoog

Uitslag peiling bezuinigingen bekend

Uitslag peiling bezuinigingen bekend

2.128 Vlaardingers reageerden op de oproep om via een enquête te laten weten waarop zij vinden dat de gemeente niet mag bezuinigen. De meeste stemmen gingen uit naar het niet bezuinigen op de onderwerpen veiligheid (bestrijden van criminaliteit en zorgen voor een veilige woonomgeving), het niet verhogen van de belastingen en het niet bezuinigen op zorg en welzijn (ouderen en mensen met een beperking).

De gemeenteraad en het college staan voor een grote uitdaging. Er is dit jaar een flink tekort op de gemeentelijke begroting. Om dat tekort op te lossen, kijkt de gemeente naar mogelijkheden om te bezuinigen of meer inkomsten te verwerven. De gemeenteraad wil de mening van bewoners graag meenemen in zijn afwegingen. Via het Vlaardings Internetpanel en via een app konden alle Vlaardingers een stem uitbrengen op maximaal drie onderwerpen waarop zij vinden dat niet mag worden bezuinigd.

Verschillen 

Van de 2.128 Vlaardingers die hun stem uitbrachten, waren er 1.474 die dit deden via het Vlaardings Internetpanel en 654 via de app. De top 3 van het internetpanel komt overeen met de totale top 3. Uit de app kwam een andere prioritering. De Vlaardingers die hieraan deelnamen, kozen als eerste voor het behoud van cultuurvoorzieningen (bibliotheek, stadsgehoorzaal, musea, evenementen, kunst) gevolgd door veiligheid en onderwijs (aanpakken van onderwijsachterstanden en onderhoud schoolgebouwen). 

Verder

De gemeenteraad neemt deze input mee in het verdere proces om te komen tot een sluitende begroting. Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad deze in maart. Voor meer informatie over de enquête kunt u contact opnemen met de griffie van de gemeenteraad via griffie@vlaardingen.nl. U vindt de volledige uitslag onder het nieuwsbericht.
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: