De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Welkom in de Haringstad

Gemeente Vlaardingen krijgt unieke welkomstborden

Gemeente Vlaardingen krijgt unieke welkomstborden

De gemeente Vlaardingen krijgt onder het plaatsnaambord een welkomstbord bij de stadsentrees. Die belofte heeft raadslid Tim Thiel van de fractie Boers gekregen van wethouder Bart Bikkers. Met de komst van de welkomstborden verdwijnen de overige borden, zo hoopt Thiel. Op korte termijn zal er worden gesproken over de invulling en uitvoering. 

 

Rommelig

Op dit moment is er aan de stadsgrenzen een rommelige presentatie en worden bezoekers niet welkom geheten. “Vooral het aantal verschillende en daarnaast verouderde informatieborden die nu allemaal zichtbaar zijn onder de plaatsnaamborden zijn mij”, zo zegt Thiel, “en veel bewoners, een doorn in het oog. Het is onmogelijk om, als je voorbij rijdt in je auto, alle informatie te lezen. Sterker nog, als je stilstaat is de informatie door de hoeveelheid borden en de kleine letters niet te lezen.  Daarnaast is het welkom heten van bezoekers wel zo vriendelijk.”

Medewerking uit de stad

De stad maak je niet op het stadhuis, vindt Thiel, maar wordt gemaakt door bewoners, bedrijven en bezoekers. Omdat enkele partijen vanwege de financiële situatie van Vlaardingen op voorhand al niet mee wilde denken en meewerken aan welkomstborden, was Thiel op zoek gegaan naar medewerking uit de stad om de discussie over dit ‘kleingeld voor de gemeente’ te voorkomen. “Ik vind het geweldig dat het mooie Vlaardingse staalbedrijf Voscon direct zijn medewerking toezegde.”

City Marketing

Vlaardingen is volgens Thiel momenteel identiteitsloos. “Waar Vlaardingen vroeger het kloppend hart was van de vaderlandse haringindustrie, heeft de gemeente nu een Toekomstvisie 2020-2040 waarin wel ambities staan, maar waarin onze stad zich niet onderscheidt. Dat maakt het opstarten van citymarketing lastig.” Thiel ziet graag dat de citymarketing in Vlaardingen anders wordt aangepakt: “Activatie van binnenuit, dát werkt.” 

Gratis beeldmerk

Thiel: “Wat mij betreft wordt de haring weer het dynamische beeldmerk van onze stad. Het is een sterke eigen en monumentale vorm die staat voor Vlaardingen, leunt op slechts een paar elementen en waarvan de afzonderlijke elementen retesterk zijn. Ik bied onze armlastige gemeente dan ook gratis een logo aan dat men direct kan gaan gebruiken.”

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: