De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Na kinderverpleegkunde verdwijnt ook kraamzorg uit Schiedam

Franciscus kleedt Vlietland nog verder uit

Franciscus kleedt Vlietland nog verder uit

VLAARDINGEN - Hoe is het mogelijk? Na het bericht van het Franciscus Vlietland over de verplaatsing van de kinderverpleegkunde, vorige week opnieuw een bericht in de media dat de acute verloskunde in Schiedam de deuren sluit in 2023. Ouders moeten dan voor bevallingen naar Rotterdam.

Het CDA maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen en plant naast de opgestarte petitie een aantal acties. Wij willen de zorg dichtbij houden en voor iedereen bereikbaar. De Franciscus locatie in Rotterdam is voor Vlaardingers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Vanuit Holy-Noord is de reistijd met het OV minimaal een uur. Een ziekenhuis zonder SEH, kraamafdeling en kindergeneeskunde is geen ziekenhuis maar een aangeklede polikliniek.

Hoe blijft de bereikbaarheid van een kraamafdeling gewaarborgd voor zwangerschappen waarbij de gezondheid van moeder en baby in gevaar is? Met de drukte en filevorming op de A20 kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Het is onwenselijk dat bevallingen plaatsvinden op de A20.

Het CDA wil in de Waterweg regio een volwaardig ziekenhuis. Immers in Rotterdam zijn er voldoende ziekenhuizen. Het CDA heeft inmiddels meer dan 1000 handtekeningen opgehaald, waarmee het Franciscus Gasthuis wordt opgeroepen deze zorg te behouden in het Waterweg gebied.

Niet verder uitkleden van het Vlietland maar ook acute zorg behouden voor de Waterweg regio.

Deelt u onze zorg? Wilt u ook dat het ziekenhuis in Schiedam een volwaardig ziekenhuis blijft? Teken de petitie! Deze zullen wij aanbieden aan de Raad van Bestuur van het Franciscus Vlietland.


 

3 commentaar(en) op artikel "Franciscus kleedt Vlietland nog verder uit"

Zo veel geld gekost hadden beter HolyZiekenhuis kunnen nemen.

En wat hebben wij nu niets dan ellende. En als het zo door gaat blijf er niets van dat hele Vlietlandziekenhuis niets over.

Zonde van al dat geld wat er in gestoken is.

En wij naar het SFG dat doe ik nooit niet er zijn meer ziekenhuizen als SFG.

Door: E P v Loon Op:

Wat verdwijnt er nu nog meer uit het Vlietland Ziekenhuis? Nog even en ze kunnen dit ziekenhuis opdoeken.

Door: Ton Bakker Op:

Als deze zorg uit Sdam/Vldg verdwijnt, welke zorg krijgt de bevolking er dan in ruil voor terug? Ze betalen allemaal wel zorgpremie en belasting.

Andere vraag: Hoeveel van de verpleegkundige staff geeft er de brui aan en verhuist niet mee?

Door: Willem Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: