De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vertrekt na een jaar alweer uit Vlaardingen om burgemeester te worden van Uitgeest

Extra raadsvergadering over vertrek wethouder Nieuwland

Extra raadsvergadering over vertrek wethouder Nieuwland

Vlaardingen - De partijen AOV, Fractie Boers, PvdA en BVV willen met spoed een extra raadsvergadering, in ieder geval vóór 6 juli. Aanleiding is het totaal onverwachte vertrek wethouder van Financiën Sebastiaan Nieuwland van D66. Die vertrekt na een jaar al weer uit Vlaardingen om burgemeester van Uitgeest te worden.

De vier raadsfracties willen in ieder geval vier zaken bespreken.

- Wat betekent het vertrek van wethouder Nieuwland, ontwerper van het financiële Herstelplan, voor de continuïteit daarvan en wie is vanaf nu politiek en bestuurlijk aanspreekpunt en verantwoordelijk voor dit Herstelplan en de Voorjaarsnota?

- Hoe verhoudt het plotselinge vertrek van wethouder Nieuwland zich tot de uitspraak van Burgemeester Eenhoorn in de Commissie BMM van Provinciale Staten, vorige week? Die zei toen: “We bevinden ons als Vlaardingen in een existentiële crisis van het lokaal bestuur. Voor het lokaal bestuur is het op het ogenblik een kwestie van pompen of verzuipen. Het staat er heel slecht voor.”

 In hoeverre acht het college van B&W zich naar aanleiding van bovenstaande quote, nog geloofwaardig, nu sinds de verkiezingen al de derde wethouder aftreedt?

.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker